Cum arată cel mai înalt zgârie-nori din Europa (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 02 iunie 2012 56 afişări

Cel mai înalt zgârie-nori din Europa, The Shard, care va fi inaugurat nu peste multă vreme la Londra, se laudă cu o privelişte pe măsura înălţimii sale, ce va fi disponibilă cuiva dispus să plătească suma de 50 de milioane de lire sterline pentru un duplex situat la etajele 64 şi 65 ale clădirii.

Cel care se va instala în acest apartament va avea o panoramă de 360 de grade a oraşului de la etajul de sus, acces la mâncarea preparată în bucătăriile hotelului Shangri La, situat în aceeaşi clădire, precum şi la piscina de la etajul 52.

Cum arată cel mai înalt zgârie-nori din Europa (GALERIE FOTO)

The Shard, proiectat de arhitectul italian Renzo Piano şi prevăzut să fie inaugurat în iunie, are 310 metri înălţime, va avea 27 de etaje de birouri, trei de restaurante, 18 ale hotelului Shangri La, 4 etaje pentru belvedere, unde accesul publicului va costa 20 de lire. La ultimul etaj vor avea loc reuniuni politice şi conferinţe la nivel înalt.

Construcţia a început în 2009 şi a costat 1,5 mld. lire, majoritatea furnizaţi de familia regală din Qatar, care va avea rezervate în zgârie-nori două etaje de apartamente. Familia regală, prin banca centrală a statului Qatar, deţine 80% din proiectul The Shard, restul fiind deţinut de dezvoltatorul Irvine Sellar şi partenerii lui de afaceri.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/cum-arata-cel-mai-inalt-zgarie-nori-din-europa-galerie-foto-9699984
9699984
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.