Cum a ajuns golful sursă de inspiraţie în arhitectură

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 27 noiembrie 2022 30 afişări

Cum a ajuns golful sursă de inspiraţie în arhitectură

Unii caută special case cu propriile terenuri de golf sau situate lângă cluburi dedicate acestui sport, alţii pot ajunge să locuiască în ceea ce seamănă cu o minge de golf fără a fi neapărat pasionaţi de acesta.

Case sferice care amintesc de asemenea mingi se găsesc în diverse locuri din lume, cum ar fi oraşul Den Bosch din Ţările de Jos, unde există un adevărat complex, gândit pentru utilizare ca locuinţe sociale, scrie Financial Times, sau Yucca, din statul american Arizona, unde există o singură casă care seamănă cu o minge de golf, ce ar fi trebuit să facă şi ea parte dintr-un complex, ori Balado Bridge din Kinross-shire din Scoţia. În acest din urmă caz, mingea de golf din fibră de sticlă ce are diametrul de 18 metri a pornit ca post de ascultare NATO inaugurat în anii optzeci, fiind apoi cumpărată de o persoană atrasă de aspectul său, după ce a fost dezafectată în 2006.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ARHITECTURA,
casa,
golf

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.