Cât de departe au ajuns pretenţiile turiştilor bogaţi în cele mai exclusiviste staţiuni de schi ale lumii

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 05 februarie 2023 732 afişări

Vacanţele la schi au fost întotdeauna apreciate de cei superbogaţi, însă de-a lungul timpului pretenţiile s-au mai schimbat. Dacă în anii optzeci, de exemplu, o astfel de vacanţă de lux presupunea o cabană, o zi de schi cu elicopterul şi şampanie la discreţie, în prezent clienţi cer mult mai mult, scrie The Telegraph, şi se aşteaptă să le fie îndeplinite toate capriciile.

Încă de dinainte de sosirea la destinaţia aleasă, se ia legătura cu responsabilul cabanei la care se cazează clienţii superbogaţi, pentru a-i comunica acestuia preferinţele. Uneori, oaspeţii găsesc până şi fotografii de familie înrămate pe noptiere dacă doresc şi nu este deloc neobişnuit ca până ajung la destinaţie, unitatea de cazare să le găsească deja băuturile preferate, mese la restaurant, maseuri şi instructori de yoga sau ghizi pentru excursiile cu elicopterul la schi.

Ei se aşteaptă să le fie organizat fiecare moment al vacanţei, să fie cineva care să se ocupe până şi de desfăcutul şi făcutul bagajelor şi care să le pună schiurile pe zăpadă când pleacă la o tură de schi. În unele locuri sunt preluaţi cu maşini de teren de la aeroportul unde i-a lăsat avionul închiriat sau proprietate personală şi duşi într-o cabană cu ferestre antiglonţ, spa cu pereţi din sare de Himalaya, camere în care perdelele de la duş sunt confecţionate din cristale Swarovski şi unde, eventual, primesc cadou cosmetice de lux şi haine de schi. În unele cazuri se poate merge la picnic cu elicopterul, oaspeţii făcând întâi o plimbare ca să admire peisajul de sus, după care participă la o masă pe zăpadă, de unde nu lipsesc şampania şi caviarul. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.