Bălăceală de închiriat: după modelul Airbnb al locuinţelor de închiriat, a venit rândul piscinelor

Postat la 07 august 2021 203 afişări

Bălăceală de închiriat: după modelul Airbnb al locuinţelor de închiriat, a venit rândul piscinelor

După cei care-şi închiriază locuinţele sau o parte din ele, grădinile ori spaţiu pentru bagajele călătorilor prin platforme ca Airbnb, a venit rândul altei categorii să câştige din închirieri pentru cei care caută un loc de petrecut timpul liber.

Aceştia pun la bătaie piscinele pe care le au în curte şi nu le folosesc suficient, ca să-şi mai recupereze din costurile construcţiei ori să mai câştige un ban. Bineînţeles, nu trebuie să se zbată singuri să găsească clienţi, şi în acest domeniu ajungând platforme online care pun în legătură doritorii de bălăceală cu cei care le pot oferi ce caută. O asemenea platformă este Swimply, care permite proprietarilor să-şi pună piscina la dispoziţia altora contra unui tarif orar ori una concurentă, Peerspace, care a pornit ca intermediar de locuri de filmare şi făcut poze, adăugând apoi şi oferta de piscine de închiriat.

Swimply s-a lansat în urmă cu trei ani în Statele Unite, activând însă şi în Canada şi Australia. Popularitatea platformelor care intermediază închiriatul de piscine a crescut de când cu pandemia şi restricţiile de călătorie, care i-au obligat pe mulţi să caute alte soluţii de petrecere a timpului liber dacă tot n-au putut pleca în vacanţă.

Piscinele se închiriază pentru un tarif orar de câteva zeci până la 100 de dolari, stabilit de proprietari, care decid şi numărul de persoane pe care-l pot primi şi eventuale tarife suplimentare. În cazul închirierii de piscine însă, proprietarii nu pot pleca liniştiţi de acasă, ei trebuind să stea să se asigure că oaspeţii plătitori nu se accidentează sau că cei care vor o petrecere la piscină nu produc stricăciuni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Balăceală,
piscine

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.