Vreţi să vedeţi cum arată o ţară după război?

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 24 iunie 2012 34 afişări

După excursii prin locuri uitate de lume, excursii poetice prin locuri importante din Primul Război Mondial, turiştii căutători de inedit pot apela o agenţie care să le organizeze călătorii în zonele unor conflicte armate recente.

Întemeiată de un fost corespondent al New York Times în zona Balcanilor, Nicholas Wood, ca o alternativă la agenţiile care oferă excursii artistice, muzicale or istorice, agenţia "Political Tours" se adresează celor interesaţi de politică şi de tot ceea ce se petrece la nivel mondial, scrie Financial Times. Călătoriile tematice propuse de agenţie sunt Bosnia şi Serbia, Coreea de Nord, Libia, Georgia sau Kosovo, iar turiştii sunt însoţiţi de experţi în problemele zonei vizitate, care le explică situaţia din acele locuri.

Excursia în Coreea de Nord începe, spre exemplu, cu un instructaj la Beijing, unde expertul ales îi pune în temă pe turişti cu situaţia din ţară, iar apoi se vizitează locuri importante de acolo. Unde este posibil, ca în cazul fostei Iugoslavii, ghizii sunt jurnalişti locali, foşti corespondenţi de război, cum ar fi Kate Adie de la BBC - care le povesteşte turiştilor despre cum era Sarajevo în timpul războiului din anii nouăzeci, aratându-le locuri de unde încercau să realizeze transmisiunile de ştiri ori unde se aflau lunetiştii pe timpul ostilităţilor - ori chiar un fost diplomat american.

În program mai sunt incluse o întâlnire cu un localnic căruia i-au fost ucise douăzeci şi trei de rude, o vizită la un tribunal pentru crimele de război, o vizită la fostul buncăr antiatomic al lui Tito sau o întâlnire cu supravieţuitori ai masacrului de la Srebrenica.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
Coreea,
Bosnia,
razboi,
afaceri,
Political Tours
/arta-si-societate/lifestyle/vreti-sa-vedeti-cum-arata-o-tara-dupa-razboi-9776020
9776020
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.