Vedetele care fac milioane de dolari şi după moarte

Autor: Florin Casota Postat la 31 octombrie 2017 399 afişări

Regele muzicii pop a murit în urmă cu 8 ani dar asta nu-l opreşte să genereze venituri de milioane de dolari. Pentru al 5-lea an la rând Michael Jackson este pe primul loc în clasamentul vedetelor decedate cu cele mai mari venituri, întocmit de Forbes.

Vedetele care fac milioane de dolari şi după moarte

Michael Jackson a câştigat în 2017 75 de milioane de dolari datorită apariţiei unui nou album "Greatest Hits", includerea lui Jackson într-un show Las Vegas Cirque du Soleil, precum şi datorită câştigurilor obţinute din drepturile asupra pieselor muzicale din catalogul său.

Pe locul doi se află legenda din golf, Arnold Palmer, obţinând venituri de 40 de milioane de dolari. La mai puţin după un an de la moartea sa, peste 400 de magazin din Asia încă vând haine cu marca Palmer, iar Arizona Beverages produce peste 400 de milioane de cutii de suc cu faţa lui Arnold Palmer imprimată pe ele.

Charles Schulz, creatorul personajului Peanuts şi caricaturist, care a generat venituri de 38 de milioane de dolari. Pe locul patru se află celebrul Elvis, cu 35 de milioane de dolari, iar pe cinci Bob Marley cu 23 de milioane de dolari.

Editorii Forbes au realizat topul în urma discuţiilor cu administratorii moştenirilor lăsate de vedete, cu avocaţi şi administratori ai licenţelor deţinute de celebrităţi, şi a analizării veniturilor obţinute în perioada octombrie 2016 - octombrie 2017.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.