Vacanţa ideală: cu iurta asiatică de lux

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 30 iunie 2012 356 afişări

O excursie în natură este extrem de relaxantă, dar cum nu toată lumea se încumetă să plece cu cortul în spinare pe cărări nebătătorite, renunţând la confort, au apărut companii de ambele maluri ale Atlanticului care oferă posibilitatea petrecerii unei vacanţe în sânul naturii, dar într-un nivel de confort peste medie.

Cândva apanajul naţiilor nomade din Asia, iurtele sunt numai bune pentru găzduit turişti, aşa cum o demonstrează complexul El Capitan Canyon la nord de localitatea Santa Barbara din Statele Unite. Cei care se cazează în acest loc stau în iurte prevăzute cu podele de lemn, luminatoare, mici frigidere şi paturi mari, într-un decor pitoresc aproape de Oceanul Pacific.

La Bar Harbor KOA în Maine, nişte rulote Airstream au fost adaptate drept spaţii de cazare aproape de ocean, iar turiştii au posibilitatea de a-şi asigura masa din peştele pe care-l prind mergând la pescuit, arată Wall Street Journal.

Europa are şi ea o ofertă bogată de vacanţe la cort. în Italia, spre exemplu, se găsesc Le Pianacce din Toscana sau Del Sole, din apropiere de Lacul Iseo din Lombardia, unde turiştii pot sta în corturi mari, dotate cu paturi şi căzi de baie, având acces la piscină, locuri de joacă pentru copii ori amenajate pentru diverse sporturi.

În Portugalia, complexul A Terra aproape de zona de coastă din sud-vestul ţării aşteaptă oaspeţi cu corturi indiene, aşezate în apropierea unui lac şi îi îmbie cu produse de casă din partea locului şi plaje frumoase pentru stat la soare sau odihnit între reprize de surfing, adaugă The Indepedent.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
lifestyle,
lux,
iurta,
cort,
SUA,
Italia,
Portugalia,
nomazi,
marketing
/arta-si-societate/lifestyle/vacanta-ideala-cu-iurta-asiatica-de-lux-9799738
9799738
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.