Ultimul nechezat al modei: costumele de călărie

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 21 aprilie 2013 609 afişări

Odinioară, garderoba cuiva din lumea bună nu era completă fără cel puţin un costum de călărie. Azi, astfel de costume sunt o sursă de inspiraţie pentru casele de modă, scrie Financial Times.

Ultimul nechezat al modei: costumele de călărie

Hainele şi accesoriile de călărie cunosc un reviriment clar: unele firme din industria luxului le produc pentru prima oară, altele scotocesc prin arhive spre începuturile lor ca producători de şei şi hamuri şi alte articole asemănătoare pentru a găsi ceva care să atragă clientul din ziua de azi.

Clienţii industriei de lux, care lucrează în timpul săptămânii şi îşi petrec, de multe ori, sfârşitul de săptămână în mijlocul naturii ori la o reşedinţă de la ţară, sunt tot mai interesaţi de moda ecvestră, chiar dacă nu toţi se dau în vânt după călărie. Unora le plac hainele, pălăriile şi cizmele ce amintesc mai mult sau mai puţin de cele purtate de călăreţi, iar alţii sunt interesaţi şi de şei şi hamuri. Case ca Hermès, Gucci, Swaine Adeney Brigg, Hunter şi Tanner Krolle au cunoscut o creştere însemnată a vânzărilor  de haine şi accesorii de călărie şi în Asia şi Orientul Mijlociu.

Gucci, spre exemplu, a lansat la finalul anului trecut o colecţie de articole de călărie de 15 piese, printre care jachete de gabardină şi căşti îmbrăcate în catifea, ce pot fi asortate cu o şa de piele Guccissima, sau chiar purtate în afara padocului. La rândul lor, producători ca Hunter şi Le Charmeau produc cizme impermeabile, care pot costa şi până la 400 de euro perechea şi pot şi fi ele purtate nu numai la călărie.

A apărut chiar şi un aşa numit  brand de "lifestyle ecvestru", Deux Chevaux, creat de către o iubitoare a cailor şi echitaţiei. Sub acest nume se comercializează genţi, curele şi brăţări din piele, precum şi lumânări cu arome de fân sau de harnaşamente.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
moda,
calarie,
costume,
accesorii,
lux,
tendinte,
lifestyle
/arta-si-societate/lifestyle/ultimul-nechezat-al-modei-costumele-de-calarie-10775691
10775691
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.