Ultima modă în turism: o vacanţă petrecută în pustiu

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 19 ianuarie 2013 60 afişări

În ciuda temperaturilor greu de suportat, deşerturile atrag nu numai firme care-şi testează maşinile departe de ochii curioşilor, ci şi turişti dornici de vacanţe memorabile. Oferta e destul de bogată, existând posibilitatea unor excursii cu trenul sau călare, ori a unor drumeţii.

O călătorie pe calea ferată dintre localitătile Oujda şi Bouarfa din zona sahariană a Marocului e un prilej bun de oprire prin tabere de nomazi, sate izolate din deşert ori mici oaze de pe drum. Pe continentul asiatic se află Deşertul Gobi, traversat cândva de Drumul Mătăsii, în care turiştii se pot caza la iurte şi pot călători asemenea localnicilor, pe cămile, de la Munţii Gurvansaikhan la Khongoriin Els, o zonă cu dune de nisip al cărei nume înseamnă "Nisipurile cântătoare", şi au posibilitatea de a vizita Parcul Naţional Gobi Gurvansaikhan.

În America de Sud, unde se află Deşertul Atacama, o posibilă excursie este cea care porneşte de la Calama, din centrul deşertului, până la localitatea San Pedro de Atacama situată într-o oază. Turiştii au prilejul să parcurgă călare un vechi drum al incaşilor, să se oprească pe la câte o fermă sau aşezare tradiţională şi să admire un cer deosebit de senin, aşa cum nu se poate vedea în multe locuri de pe Pământ.

În vestul Egiptului, un loc aparte care merită explorat într-o drumeţie este Deşertul Alb din depresiunea Farafra, care-şi trage numele de la formaţiunile calcaroase albe supuse eroziunii care le-a dat forme stranii, înconjurate de o mare de nisip.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism
/arta-si-societate/lifestyle/ultima-moda-in-turism-o-vacanta-petrecuta-in-pustiu-10498317
10498317
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.