Ultima modă în Occident: trocul cu mâncare

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 20 iulie 2013 668 afişări

Unii fac schimb de case pentru a-şi petrece o vacanţă în altă ţară, alţii fac schimb de cărţi, aşa că de ce n-ar face şi schimb de mâncare, dacă le prisoseşte?

Ultima modă în Occident: trocul cu mâncare

Schimbul de alimente este o tendinţă destul de nouă indusă de recesiunea economică, dar şi de poveştile de groază care apar periodic prin presă despre tot felul de chestii ciudate care ajung în mâncare fără ştirea oamenilor, scrie The Independent. Totodată, decât să arunci surplusul, nu e oare mai bine să-l dai cuiva care se bucură de el?

Trocul de acest tip a apărut, se pare, în SUA acum mai câţiva ani, mai precis în Brooklyn, New York, prin iniţiativa a două întreprinzătoare care au creat Food Swap Network, iar ideea lor a câştigat teren şi în restul ţării. Persoanele care participă la schimburile alimentare aduc produse cultivate, obţinute sau pregătite de ele, cum ar fi fructe sau legume, ouă, lapte sau diverse preparate, de la dulceţuri, compoturi, murături la mâncăruri în toată regula sau prăjituri.

Se dau şi se primesc chiar şi reţete şi sfaturi pentru punerea lor în practică, întâlnirile la care se fac schimburi de alimente atrăgând persoane de toate vârstele, de la studenţi la pensionari. Data unor asemenea evenimente se anunţă fie în cadrul comunităţii, fie prin reţelele sociale ca Facebook, aşa cum procedează iniţiatoarea unor astfel de schimburi din Tunbridge Wells din Marea Britanie, Laura Goode, care încearcă să încurajeze şi persoanele cu mai puţină experienţă la gătit să participe şi să înveţe.

Un alt grup de schimb, tot din Marea Britanie, este cel iniţiat de două producătoare de televiziune, Vicky Swift şi Sue Jewitt, Apples for Eggs, la care poate participa oricine este pasionat de gătit şi de cultivat fructe sau legume, ori de produs ouă sau lapte.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/ultima-moda-in-occident-trocul-cu-mancare-11134611
11134611
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.