Ultima găselniţă în arta bijuteriilor: un model la exterior, altul în interior (FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 07 aprilie 2013 356 afişări

Mândria bijutierului nu stă întotdeauna în ceea ce atrage privirea clientului, ci în ceea ce văd numai cei care-i poartă creaţia, scrie Wall Street Journal.

În ultima vreme, o serie de creatori de bijuterii se întrec nu prin alegerea pietrelor preţioase sau a felului cum metalul de montură se potriveşte cu nuanţele pielii persoanei ce le poartă, ci mai degrabă în detaliile care scapă nevăzute multora.

Tendinţa se remarcă în diverse părţi ale lumii, cum ar fi casa Gem Palace, o afacere de familie din Jaipur, India, care şi-a făcut o tradiţie din finisajele ascunse ale bijuteriilor produse, cum ar fi filigrane complicate pe interiorul colierelor.

Gem Palace promovează modele diferite pe faţa vizibilă şi pe cea interioară a bijuteriei - de exemplu, brăţări cu elefanţi decoraţi cu smaralde la exterior şi căprioare cu ochi de rubine în interior.  În SUA, acelaşi gen de îl încearcă designerul Wendy Brandes, cu inele sau medalioane care în exterior au un ornament (sau un stil de ornament) şi înăuntru altul.

În Europa şi America, Solange Azagury-Partridge, Taffin, Wilfredo Rosado şi Maiyet sunt promotorii aşa-numitului lux ascuns sau ai micilor secrete ale bijuteriilor. Maiyet, spre exemplu, promovează bijuteriile  cu două feţe, apelând pentru detaliile fine, vizibile doar persoanei care poartă articolul respectiv, la meşteri din toată lumea, cu condiţia să aibă o tehnică deosebită. Firma produce bijuteriile la Jaipur, iar unul dintre modelele sale deosebite este o pereche de cercei cu smaralde mari, bătuţi cu diamante mici pe interior.

La rândul său, casa Taffin preferă să acopere interiorul unui inel cu diamante, ori dacă nu, alege aur de diverse nuanţe, completat de un mesaj personalizat sau porţelan în culori vii.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/ultima-gaselnita-in-arta-bijuteriilor-un-model-la-exterior-altul-in-interior-foto-10718225
10718225
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.