Topul graşilor. Care sunt statele americane cu cei mai mulţi obezi

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 18 august 2012 106 afişări

N-ai bani să-ţi cumperi mâncare sănătoasă? Mănânci pe apucate, dormi prea puţin, n-ai timp să faci sport? Ai la îndemână mereu un fast-food ieftin de unde îţi potoleşti foamea rapid? Iată reţeta obezităţii, conform Trust for America’s Health, care a realizat un top al statelor americane cu cei mai mulţi cetăţeni supraponderali, conchizând că statele unde incertitudinea zilei de mâine şi sărăcia sunt mai mari sunt exact cele unde stilul de viaţă e cel mai nesănătos şi predispune la obezitate.

Conform cercetării citate, Mississippi, cel mai sărac stat din SUA, are cea mai mare rată a obezităţii, cu 34,9%. Statele din sud şi din Midwest, care în unele cazuri reprezintă cele mai sărace zone din SUA, prezintă şi ele o incidenţă crescută a cazurilor de obezitate.

La aceasta se adaugă însă şi factori culturali mai generali, cum sunt obişnuinţa de a consuma alimente de la fast-food şi sedentarismul, în condiţiile lipsei investiţiilor suficinte în parcuri, în transportul în comun şi în facilităţi de petrecere a timpului în aer liber, remarcă Walter Willett, şeful departamentului de nutriţie de la Harvard School of Public Health. Aşa se face că obezitatea a devenit "noua normalitate" în SUA, susţine Willett. Peste o treime dintre locuitorii SUA sunt obezi, iar potrivit unor cercetări publicate de Universitatea Duke, circa 42% din populaţia Americii va fi obeză până în 2030, faţă de 36% în 2010.

Care sunt statele americane cu cei mai mulţi cetăţeni obezi

Care sunt statele americane cu cei mai puţini cetăţeni obezi

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/topul-grasilor-care-sunt-statele-americane-cu-cei-mai-multi-obezi-9958008
9958008
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.