Tendinţe în fitness: gata cu trasul de fiare

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 05 mai 2013 289 afişări

O sală de fitness plină cu cele mai performante echipamente deja nu mai este visul majorităţii clienţilor, iar unele dintre marile lanţuri din domeniu încep să intuiască noua tendinţă, scrie New York Times.

Tendinţe în fitness: gata cu trasul de fiare

Astfel, tot mai multe săli de fitness încep să le ofere clienţilor posibilitatea unor şedinţe de antrenament funcţional, care le permit acestora să-şi mişte corpul cât mai natural, în să stea locului să lucreze pe rând diverse grupuri de muşchi. Aşa se face că din multe săli au fost exilate echipamente ca presele de piept şi cele pentru picioare. Deocamdată, benzile pentru alergat şi echipamentele pentru antrenament cardiovascular au rămas însă la locul lor.

Un important beneficiu al antrenamentului funcţional, spun experţii, este că oferă oamenilor posibilitatea să-şi lucreze mai multe grupe de muşchi odată, care astfel se vor obişnui să colaboreze perfect în cazul unui efort. În plus, cei care aleg o asemenea metodă de exerciţiu fizic vor fi supli şi atletici, în loc să arate ca nişte pachete de muşchi. În locul echipamentelor exilate, proprietarii de săli de fitness au instalat scări de-a latul încăperilor, la care clienţii pot face exerciţii de tracţiune, ori se pot amuza traversând sala agăţaţi de fuscei.

Există şi centre de fitness cu mai multe etaje, unde clienţii pot alerga în grup pe scările dintre ele, ori săli care unde s-au instalat funii prinse de tavan sau plase speciale pe pereţi pentru căţărat sau chiar s-a pus gazon artificial în locul aparatelor îndepărtate. Amenajarea unei zone pentru antrenament funcţional este mai ieftină decât dotarea cu echipamente, spun cei din branşă, dar, pe de altă parte, clienţii care preferă acest tip de antrenament trebuie supravegheaţi mai atent de către instructorii din sală.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/tendinte-in-fitness-gata-cu-trasul-de-fiare-10844158
10844158
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.