Reţete delicioase pentru slăbit

Autor: Ioana Mihai Postat la 15 februarie 2012 368 afişări

Sentimentul de vină ce îi apasă uneori pe aceia care mănâncă copios în restaurante are leac şi fără promisiunile de dietă severă ce-ar trebui să contrabalanseze răsfăţul culinar. O variantă este chiar nou deschisul Bistro Montignac, din Capitală, care foloseşte celebra metodă culinară cu acelaşi nume.

Supă cremă de ardei cu ghimbir, salată Avantgarde de vită, tagliattele Montignac cu ton şi ratatouille sau spaghetti integrale cu sos pesto preparat în casă sunt doar câteva dintre felurile de mâncare de la Bistro Montignac. "Meniul este diversificat, nu are puncte comune cu un meniu de restaurant care merge pe principiile unor diete. Nu avem un restaurant de dietă, în sens restrictiv", spune Mihai Amuza, care are o experienţă de peste 14 ani în managementul sau dezvoltarea unor companii precum Arctic sau Rettig.

Acum unghiul de abordare este uşor diferit: este antreprenor şi a investit împreună cu soţia sa, Melania, în noul proiect 200.000 de euro. Este însă doar primul pas dintr-un drum ce se doreşte mai lung. Potrivit lui Mihai Amuza, parteneriatul cu familia Montignac este un aranjament complex, pe termen lung. Bistro Montignac, care are 60 de locuri şi unde pot fi luate prânzul şi cina, este primul proiect de acest gen al proprietarilor în România, iar următorii paşi depind în principal de evoluţia economică. "Afacerea poate fi extinsă în noi locaţii în România, dar şi în regiune, începând cu 2013", afirmă Amuza, care pentru a lua pulsul pieţei a derulat în 2010 un studiu de piaţă. Şi a ajuns la concluzia că merită să investească într-un astfel de restaurant. Care este însă povestea din spatele acestei hotărâri?

Cei doi soţi - Mihai şi Melania Amuza - au testat în urmă cu câţiva ani metoda Montignac, iar apoi au adoptat chiar un stil de viaţă în concordanţă cu aceasta. "Am constatat că stresul, alimentaţia haotică şi nesănătoasă şi lipsa de timp şi preocupare pentru activitate fizică îşi pun serios amprenta asupra stării fizice şi psihice", povesteşte Mihai Amuza. El şi soţia sa au adoptat (nu fără "ceva eforturi") metoda Montignac în stilul de viaţă, chiar şi obiceiul de a face mişcare în mod regulat. Efectul nu a întârziat să apară: "Am redescoperit pofta de viaţă şi plăcerea de a mânca", spune antreprenorul. Mulţumiţi de rezultate, au vrut apoi să împărtăşească din propria experienţă celor care doresc o alimentaţie corectă şi diversificată, să-şi menţină greutatea sau să slăbească", declară ei. Celebrul stil alimentar a fost inventat de Michel Montignac, care a avut în tinereţe probleme cu kilogramele în plus.

După terminarea studiilor, a lucrat în industria farmaceutică, iar la sfârşitul anilor '70 a decis să se ocupe de cercetare în domeniul nutriţiei. Michel Montignac a pus la punct o metodă originală de a slăbi, fiind primul care a folosit indicii glicemici, în funcţie de care alimentele sunt împărţite în trei categorii. Alimentele care pot fi consumate nerestrictiv, în cantităţi normale, au indicele glicemic cuprins între 0 şi 35 - de pildă carnea, uleiul, grăsimile, legumele şi fructele având conţinut redus de zahăr. Un consum moderat este recomandat pentru alimentele cuprinse în a doua categorie, cu indice glicemic cuprins între 35 şi 50, cum sunt făina integrală, orezul sălbatic, orezul basmati, fructele uscate fără adaos de zahăr sau strugurii. Din cauza riscului de îngrăşare, alimentele din categoria cu indice glicemic cuprins între 50 şi 100 cuprinde, între altele cartofii, pâinea şi pastele din făină albă, zahărul sau morcovii gătiţi.

A încercat pe propria piele reţeta şi a pierdut zece kilograme în mai puţin de trei luni. Aşa a demonstrat că pierderea în greutate este posibilă şi fără înfometare. Devenit celebru graţie acestei reţete, Michel Montignac a vizitat România în 2009, cu ocazia lansării în această ţară a celei mai noi ediţii din cartea scrisă de el "Mănânc, slăbesc şi mă menţin".

La inaugurarea recentă a Bistro Montignac a participat fiul celebrului nutriţionist, Charles Montignac, care s-a declarat convins de faptul că parteneriatul cu Melania şi Mihai Amuza va avea impact asupra felului cum este percepută celebra metodă de către români, urmând să fie privită drept "un nou stil de viaţă şi totodată o experienţă rafinată pentru simţuri".

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
retete,
lifestyle,
slabit,
Bistro Montignac
/arta-si-societate/lifestyle/retete-delicioase-pentru-slabit-9238206
9238206
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.