Razboiul talpilor rosii a inceput: celebrul creator de pantofi de lux Christian Louboutin pierde prima lupta in fata lui Yves Saint Laurent

Autor: Ana Raduta Postat la 15 august 2011 2864 afişări

Louboutin l-a dat in judecata pe rivalul sau Yves Saint Laurent pentru a-i interzice acestuia dreptul de a avea incaltari cu talpa rosie, acesta fiind unul dintre semnele distinctive ale creatiilor Louboutin.

Incaltarile marca Louboutin se afla in garderoba oricarei vedete care se respecta si pana nu demult puteau fi imediat recunoscute dupa talpa lor rosie. O pereche de incalatari Louboutin costa peste 500 de euro si de aceea este foarte important sa-si pastreze o anume nota de unicitate si exclusivitate, iar pana nu demult, talpile rosii erau unul dintre elementele care contribuiau la aceasta impreise.De cand si alti designeri au inceput sa puna talpa rosie la pantofi, la casa Louboutin au aparut primele semne de ingrijorare si nu a durat mult pana cand celebrul designer sa ia masuri pentrru a-i opri.

O astfel de masura a fost procesul pe care Christian Louboutin l-a intentat rivalului sau Yves Saint Laurent atunci cand si el a decis sa-i "fure" ideea de a avea pantofi cu talpa rosie. Din pacate pentru Louboutin, judecatorul nu i-a sustinut cauza, spunand ca acuzatiile sale sunt extrem de "vagi". Facand o comparatie, ar fi fost ca si cum cineva ar fi trebuie sa-i interzica lui Monet sa foloseasca o anume nuanta de albastru doar pentru ca Picasso ar fi folosit-o inaintea lui.

Potrivit Business Insider, lupta este insa departe de a se fi incheiat, insa deocamdata se noteaza o mare victorie pentru YSL, chiar daca ar putea fi doar temporara, dar si pentru designerii mai mici care obisnuiesc sa fabrice copii dupa modele celebre ale caselor mai mari.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/razboiul-talpilor-rosii-a-inceput-celebrul-creator-de-pantofi-de-lux-christian-louboutin-pierde-prima-lupta-in-fata-lui-yves-saint-laurent-8624063
8624063
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.