Povestea unei jucării de succes: girafa Sophie (VIDEO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 17 martie 2012 1134 afişări

Micuţa girafă de jucărie Sophie a cunoscut succesul internaţional atunci când s-a încumetat să treacă graniţa ţării sale de origine.

Creată în 1961, Sophie, o girafă de cauciuc destinată să aline disconfortul micuţilor cărora le dau dinţii, a fost comercializată exclusiv în Franţa de producătorul său, compania Vulli. A ajuns atât de populară, scrie The Wall Street Journal, încât în 2010, numărul de exemplare vândute s-a ridicat la 816.000, ceea ce înseamnă că aproape fiecare dintre cei 828.000 de copii născuţi în acel an a primit una - cumpărată, probabil, de mame care avuseseră şi ele o Sophie când erau mici.

În ciuda renumelui ei din Hexagon, proprietarii Vulli, două familii franceze, nu se gândiseră niciodată că jucăria ar putea avea succes în afara graniţelor, până în momentul când noul director general angajat în 2006 a pornit de la ideea că, totuşi, bebeluşii sunt la fel pe toate meridianele şi deci ar putea să le placă şi lor Sophie.

Directorul a angajat un psihoterapeut care să identifice calităţile care i-ar putea determina pe părinţi să cumpere girafa, după care a dat la tradus în câteva limbi descrierea făcută de expert şi a hotărât să folosească pentru exportul girafei un ambalaj biodegradabil decorat cu imaginea Turnului Eiffel.

Girafa Sophie, produsă din cauciuc natural într-o mică fabrică din estul Franţei, a fost apoi promovată pe bloguri pentru mămici şi în magazine de lux cu articole pentru bebeluşi şi a ajuns astfel în magazine cu pretenţii din SUA, Japonia, Mexic sau Australia, atrăgând şi celebrităţi ca Sandra Bullock şi Kate Hudson, care au cumpărat-o pentru copiii lor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
jucarii,
comert,
girafa,
Sophie,
export,
Franta,
Vulli,
marketing,
copii
/arta-si-societate/lifestyle/povestea-unei-jucarii-de-succes-girafa-sophie-video-9409913
9409913
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.