Picturi subacvatice si imobiliare pe apa

Postat la 30 iunie 2008 32 afişări

In 2004, David Flusberg avea de ales daca sa ramana in NewYork si sa devina un artist boem (incepuse sa picteze din 2001 si desi avea un job de consultant la Boston Consulting Group, cocheta cu ideea de a se dedica artei) sau sa vina in Romania si sa faca milioane de dolari ca presedinte si cofondator al dezvoltatorului imobiliar Adama.

Si a ales sa ia avionul spre Romania. Nu a aterizat tocmai in postul de presedinte, astfel incat a fost nevoit sa o ia de la zero, cu afacerea, cu locuinta si cu viata de expat. In primul an si jumatate de trai in Romania, Flusberg a locuit in birou (sau a lucrat in dormitor), pentru ca apartamentul cu patru camere in care statea tinea loc si de birou si de casa.

"Tin minte ca aveam gandaci si probleme cu liftul", spune Flusberg. Intre timp, Adama a crescut de la 2 oameni la 140 de angajati, dintre care 110 sunt in Romania, si are printre actionari companiile financiare Lehman Brothers si Morgan Stanley. Iar "spre finalul anului 2005 mi-am zis ca e cazul sa ma mut si in alt apartament si mi-am inchiriat unul aproape de Piata Romana. M-am dus la Mobexpert cu 5.000 de euro si o lista de cumparaturi si intr-o jumatate de zi eram gata mutat".

Apartamentul lui Flusberg se afla la primul etaj al unei vile imbatranite de timp si e amenajat simplu, dar cu bun gust - un living cu fotolii si canapea comoda, un dormitor cu un pat mare si o biblioteca si o bucatarie unde "nu intru decat ca sa mananc, nu gatesc pentru ca nu am timp". Intr-un colt din hol, se afla un casetofon si CD-uri puse natural pe jos de parca ar sta acolo pentru ca apartin coltului respectiv, nu pentru ca Flusberg a uitat sa ia in prima sedinta de shopping si o masa pentru sistemul audio - "stiu, e ridicol, dar refuz sa mai merg la cumparaturi inca o data pentru casa". In apartament mai sunt un birou mic si cam intunecat si o camera in care se gasesc culori, pensule si tablouri impresionante semnate chiar de seful Adama. "Nu am facut nici macar o ora de pictura, pur si simplu am pus mana pe pensula in urma cu 7 ani, si de atunci ma obsedeaza. Am avut o expozitie in NewYork si am vandut cateva picturi. In camera asta ma retrag uneori si pictez din amintirile pe care le-am pastrat din calatorii si din experientele mele subacvatice."

Flugsberg a calatorit in aproape toata lumea, a petrecut timp cu samanii in insula Laos, a mers prin jungla din Columbia si a facut scuba diving in Thailanda, Malaiezia si cel mai recent in Egipt (pentru a patra oara), unde "am petrecut o saptamana pe un iaht cu motor, de 30 de metri si cu un echipaj de 10 oameni, care te serveau ca la carte. Iahtul era destinat pentru 40 de oameni, dar am fost doar 7. Banii pe care i-am dat pe inchirierea ambarcatiunii inseamna chiria mea pe un an pentru apartamentul in care locuiesc momentan. Prin urmare casa nu este acum o prioritate, prefer sa cheltuiesc banii pe experiente si calatorii".

De anul viitor, Flusberg se va muta totusi intr-unul dintre apartamentele care sunt in curs de constructie pe strada Ferdinand si fac parte dintr-un proiect Adama, "iar pentru amenajarea acelui apartament o sa-mi iau totusi un designer"."Nu am vrut sa investesc mai devreme intr-o casa in Bucuresti, pentru ca, desi 80% din afacere e in Romania si aici am invatat limba si ma simt cel mai acasa, nu stau in tara atat de mult. Sunt mereu in avion intre Ucraina, Turcia, Moldova si Croatia unde avem birouri Adama sau calatoresc in Viena, Londra si NewYork pentru a ma intalni cu actionarii companiei."

In viitorul apropiat, Flusberg vrea sa-si cumpere si un iaht pe care sa-l transforme intr-un fel de casa de vacanta pe apa. "Nu vad rostul sa investesc intr-o casa de vacanta, mai bine imi cumpar un iaht pe care o sa-l ancorez in marina de langa Tel Aviv (unde am si un apartament pentru ca-mi petrec destul de mult timp si acolo) si cand vreau sa plec in vacanta pur si simplu angajez pe cineva sa mi-l aduca unde vreau sa ajung."

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Picturi,
subacvatice,
si,
imobiliare,
pe,
apa
/arta-si-societate/lifestyle/picturi-subacvatice-si-imobiliare-pe-apa-4074256
4074256
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.