Oscar Pistorius: Cât de bogat este atletul care şi-a împuşcat iubita

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 19 februarie 2013 140 afişări

Oscar Pistorius, atletul sud-african medaliat la olimpiada Paralimpicilor, provine dintr-o familie care a construit un imperiu în domeniul mineritului şi se estimează că anual el câştigă peste un milion de euro.

Are contracte semnate cu mărci precum Nike, Osur, BT, Oakley şi Thierry Mugler. Graţie câştigurilor sale de-a lungul carierei şi premiilor câştigate, averea sa a depăşit 10 milioane de euro.

Din pricină că s-a născut fără tibii la picioare, părinţii săi au luat decizia să i se amputeze mebmrele, când avea doar 11 luni, ca să poată folosi proteze. Cu toate acestea nimic nu l-a împiedicat să facă performanţă în viaţa sa, deopotrivă în copilărie dar şi ca adult.

A jucat tenis, crucket, polo şi rugby şi abia după ce a fost rănit la rugby a ales atletismul. În 2006 a primit o distincţie din partea preşedintelui sud-aftican pentru realizări ieşite din comun în domeniul sportului. De-a lungul vieţii sale însă a câştigat multe titluri şi medalii în numeroase competiţii. În vârstă de 27 de ani, a câştigat deja 27 de medalii de aur şi a stabilit multiple recorduri.

Ba mai mult, a câştigat în instanţă dreptul de a participa la olimpidă, unde a câştigat anul trecut o medalie de argint, deşi există şi voci care spun că este avantajat de "lamele" pe care le are în loc de picioare. De fapt, chiar i se spune "Blade Man". Mai are o poreclă - Cel mai rapid om fără picioare.

Îi plac motocicletele şi are caii de curse, o casă în Africa de Sud.Mai nou, el este în atenţia publicului larg pentru că este acuzat de uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp, pe 14 februarie 2013. "Am tras patru gloanţe prin uşa de la baie. Abia apoi m-am gândit că ar fi putut fi Reeva", a spus declarat el despre această întâmplare.

El a mai fost arestat şi în 2009, de poliţia sud africană, fiind acuzat de agresiune, însă acuzaţiile au fost retrase.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Oscar Pistoriu,
bogat,
iubita împuşcata
/arta-si-societate/lifestyle/oscar-pistorius-cat-de-bogat-este-atletul-care-si-a-impuscat-iubita-10574151
10574151
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.