O luna de miere in Romania

Postat la 01 iulie 2008 456 afişări

Oferta autohtona de turism nu are de cele mai multe ori resursele pentru a concura cu plajele fine si marea limpede din insulele exotice. Insa chiar si acolo unde exista resurse, in general lipseste imaginatia pentru a contura pachete speciale pentru luna de miere.

Statisticile rostesc un singur cuvant atunci cand vine vorba despre preferintele romanilor in materie de luna de miere: plaja. Cu atat mai bine cu cat plaja se afla intr-o destinatie exotica, precum Bora Bora, Caraibe, Mexic, Thailanda, Mauritius, Maldive, Republica Dominicana sau Madeira. Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism spune ca aproape 5.000 de romani cheltuiesc in total 20-25 de milioane de euro anual pentru o luna de miere in strainatate. Iar cand vine vorba despre alegerea hotelului, ANAT spune ca in general sunt preferate cele de patru sau cinci stele.

Exista totusi si locuri in tara capabile sa atraga tinerii casatoriti, dar de cele mai multe ori este nevoie de o munca de detectiv pentru a le identifica. BUSINESS Magazin a ales cateva dintre locurile care pot rivaliza, prin numarul de stele, peisajul natural sau atmosfera locului, cu destinatiile clasice din strainatate pentru luna de miere.

CU ELICOPTERUL IN DELTA

Inclus de revista Vogue si de cotidianul britanic The Guardian in topul celor mai bune hoteluri ecologice din lume, resortul de cinci stele de la Somova mizeaza pe forta spectacolului naturii exotice. Delta Nature Resort este situat pe malul complexului de lacuri Somova din Delta Dunarii, la 20 de kilometri de Tulcea. Pentru o intrare spectaculoasa, accesul se poate face cu elicopterul, care ajunge intr-o ora din Bucuresti in inima Deltei. Delta Nature Resort are 30 de bungalow-uri de cinci stele cu vedere la Delta, construite din lemn si piatra, iar complexul include piscina, restaurant cu specific pescaresc si o zona de agrement. In apropiere se afla un sit arheologic din secolul al VII-lea, o ferma de caviar si podgorii de vin. Pretul unei camere duble porneste de la 220 de euro in extrasezon, iar in perioada de varf ajunge la 415 euro.

PE VREMEA LUI CAROL

Vila Camelia duce cu gandul la interioarele grandioase din palatul Peles, fiind proiectata in stil austriaco-german, in 1884, de aceeasi echipa de arhitecti care a realizat palatul. Restaurata si reconditionata complet, vila aflata in apropierea manastirii Sinaia are ambitia sa reconstituie atmosfera semineului din caramida la intrare, interior completat cu lambriuri de lemn si vitralii, tapet si o scara interioara din lemn. Managerii vilei au imaginat pachete speciale pentru luna de miere: pentru cinci nopti de cazare cu mic dejun, primire cu flori si sampanie in camera, pretul incepe de la 313 de lei (in functie de perioada anului). Pachetul pentru o saptamana include accesul la piscina pentru doua persoane, masaj si barbecue.

UNDE A STAT NICOLE KIDMAN

Sunt hoteluri sau statiuni care se lauda ca au fost vizitate de starurile de la Hollywood si folosesc numele acestora pentru a-si promova brandul. In Romania, un astfel de loc este vila Daria, care se foloseste de numele lui Nicole Kidman pentru a-si face cunoscuta oferta. Actrita a locuit in pensiunea din Poiana Brasov in perioada august-septembrie 2002, in timp ce filma pentru productia “Cold Mountain”. Primul detaliu care explica alegerea lui Kidman este situarea vilei, inconjurata de padure. Ca facilitati, vila se lauda cu terasa in aer liber, centru de fitness si sauna. Cele mai romantice camere sunt cele de la ultimul etaj, care sunt mansardate si de unde se vede cerul. Pretul unei camere duble porneste de la 70 de euro.

REFUGIUL DIN DUMBRAVA

Hotelul Palace se afla intr-unul dintre cele mai frumoase locuri de langa Sibiu, in Dumbrava, langa o padure rezervatie naturala. Clasificat la cinci stele, hotelul are piscina, teren de tenis, centru spa si trei restaurante. Interiorul este decorat cu podele din marmura si candelabre din cristal, iar in receptie se afla o gradina naturala. Camerele sunt clasice, cu paturi imense, mobila din lemn masiv. Pretul unei camere duble incepe de la 120 de euro.

SI UN HOTEL BOUTIQUE

Pasionatii de atmosfera unui hotel boutique ar putea fi tentati de hotelul Chambers’n Charm din apropiere de Brasov. Fiecare dintre cele noua camere este decorata diferit; la parter se afla un apartament si o camera in stil Provence, la primul etaj stilurile merg de la Scandinavia pana la curtea regilor Frantei, iar la etajul al doilea - din Maroc pana in lumea barocului modern. Mobilierul provine in mare parte de la firme de design high end, precum Kartell, BO Concept, Lemon sau Ligne Roset. Insurateilor li se ofera servicii de la masaj si manichiura pana la picnic si meniuri personalizate sau inchirierea unei limuzine ori a unui elicopter. Pretul unei camere duble porneste de la 130 de euro.

PADUREA DIN RETEZAT

Oferta de cazare din Parcul National Retezat, unul dintre cele mai frumoase parcuri nationale din Europa, a crescut in ultima perioada, cu pensiuni care, mizand pe latura ecologica a ofertei, atrag sute de turisti straini. Anul acesta, 20 de pensiuni din zona au primit certificarea Pan Parks (o retea importanta de parcuri nationale din Europa), care atesta ca aceste pensiuni respecta norme impuse de retea. Pe valea Raului Mare Retezat, la limita parcului national, se afla pensiunea Anita, o casa cu un singur nivel, cu terasa pe malul apei si un interior simplu, cu pereti de lemn. De aici se poate pleca spre cetatea Colt, spre ruinele Sarmizegetusei sau se poate inchiria o bicicleta pentru vizitarea parcului national. O camera dubla costa 168 de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
luna de miere,
oferta
/arta-si-societate/lifestyle/o-luna-de-miere-in-romania-2751517
2751517
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.