Nunta printului William: "O somera se marita cu un asistat social, tocmai acum cand se taie cheltuielile" (VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 23 aprilie 2011 1331 afişări

Grijile de zi cu zi legate de starea economiei, somaj si restrictiile bugetare au facut ca nunta din 29 aprilie a printului William cu Kate Middleton sa le starneasca unora ironia sau indignarea in loc sa fie un prilej de bucurie, scrie The New York Times.

Americanii si chiar si britanicii au inceput sa-si piarda interesul pentru eveniment, asta daca l-au avut vreodata. In SUA, un sondaj The New York Times/CBS News a aratat ca numai 6% din respondenti au urmarit indeaproape stirile despre pregatirile de nunta si 22% le-au urmarit relativ indeaproape. In Marea Britanie, un sondaj Ipsos MORI releva ca 47% dintre cei intrebati nu sunt interesati deloc sau sunt interesati foarte putin de nunta princiara.

In paralel, sentimentele antimonarhice din Regat au inceput sa se manifeste si ele: sondajul Ipsos MORI arata ca 18% dintre britanici ar vrea ca monarhia sa fie abolita. The New York Times citeaza pe un cititor al ziarului The Daily Mail care a rezumat in gluma sensul nuntii princiare: "Viitoarea printesa a fost mai mult somera de cand a terminat scoala, iar acum se marita cu unul care in cea mai mare parte a vietii lui a fost asistat social. De cand cu reducerile de cheltuieli de la buget, chiar ma ingrijoreaza ce-i asteapta".

In contrast cu suvenirurile dragute cu chipul lui William si Kate, de la cani, farfurii si brelocuri pana la monede sau timbre festive si chiar prezervative, o designera din Newcastle, Lydia Leith, a lansat o linie de pungi pentru rau de avion, tot cu chipurile mirilor, destinate special pentru cei ingretosati de fastul nuntii princiare. Din februarie, de cand a inceput sa le produca, Leith estimeaza ca a vandut circa 8.000 de pungi, la pretul de 3 lire bucata.

Cu toate acestea, un sondaj comandat de Bid TV arata ca britanicii vor cumpara suveniruri de nunta in valoare totala de 163 de milioane de lire (aproape 185 de milioane). Sondajul, efectuat pe 2.000 de respondenti, releva insa si ca sapte britanici din zece nu recunosc ca vor cumpara sau ca au cumparat suveniruri, din rusinea de a nu fi luati in deradere de prieteni.

Reactia ostila fata de perspectiva nuntii princiare poate fi atribuita contrastului dintre opulenta unei nunti rezervate celor privilegiati si starii economiei, intr-un moment cand reducerile de cheltuieli bugetare fac ravagii in Marea Britanie si au inceput sa ocupe prima pagina si in ziarele americane.

La sfarsitul lui martie, cateva sute de mii de protestatari au iesit in strada la Londra spre a manifesta contra politicii guvernului Cameron de reducere a deficitului bugetar cu peste 90 de miliarde de euro pâna in 2015, ceea ce se traduce in inghetari de salarii, reducerea cu peste 300.000 a locurilor de munca din sectorul public si un nou program de privatizari.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/nunta-printului-william-o-somera-se-marita-cu-un-asistat-social-tocmai-acum-cand-se-taie-cheltuielile-video-8185127
8185127
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.