Mousse de curcubeu

Postat la 01 iulie 2008 45 afişări

A trecut vremea cand la evenimentele organizate de companii erau de ajuns chiftelutele si salata de vinete servita in jumatati de rosii, pe un platou ornat cu castraveti.

Abundenta de evenimente corporatiste din ultimii ani a condus la incercarile organizatorilor de a rupe monotonia acelorasi meniuri si de a experimenta. Caci am intrat in era in care haute cuisine se intalneste cu bucataria fusion, cu retete asiatice si cu orice altceva ne permite imaginatia. Si, evident, evenimentele similare din afara tarii reprezinta o sursa nesecata de inspiratie.

Deserturile sunt poate cele mai permisive terenuri de experimente - si totusi, adesea evenimentele de afaceri propun aceleasi eclere si mini tarte. Ce-ati zice de un bufet desert in degrade, un curcubeu a carui prima raza este formata din mousse de ciocolata, urmata de mousse de caramel, un altul de fistic si o tusa finala de mousse de ciocolata alba? Daca CEO nu este neaparat o fire romantica si prefera mai degraba cifrele exacte si, prin extensie, jocurile geometrice, aceeasi componenta de mousse-uri cristalizate in forma unor piramide reprezinta o solutie cel putin la fel de inedita. Pastrand nota de joc gust-culoare, organizatorii de evenimente pot merge pe calea vesela a caleidoscopului de jeleuri de fructe, alaturand jeleul de smochine verzi cu jeleul de coacaze si cel de portocale. Intr-o nota mai pretioasa, se poate impresiona cu un mille feuille de pere caramelizate cu blue cheese si nuci, un alt mille feuille cu mere si ciocolata alba, desavarsite apoteotic de compania eleganta a unui alt francez - fondue de ciocolata cu fructe. Astfel de deserturi fac casa buna cu diferitele sortimente de cafea, minim sase variante, de la irish coffee, frappe, latte, capuccino si espresso lung si pana la cafea cu menta.

Noile tendinte in materie de aperitive impun supele-crema reci - servite cu canapelute cu somon tartar sau mousse de foie gras servit cu minibriose in forma de lingurita. Alaturarea aromelor un pic dulci din briosa cu gustul deja binecunoscut de foie gras reprezinta o surpriza culinara simpatica, experimentata deja la petrecerile occidentale si care cu timpul se va impune probabil si la noi. Tot din seria nou si surprinzator face parte si minestrone de fructe cu petale de trandafir confiate, in acest context minestrone fiind obtinut din fructe de padure. Sau chutney de masline si rosii, puternic condimentat si servit in compania unor asa-numite parmifinger, un fel de grisine de casa cu parmezan si unt.

Mai nou, designul dicteaza gustul. Meniul avand ca tema o unica culoare, in functie de tema petrecerii sau de alte criterii, conduce spre alcatuirea unor meniuri foarte interesante din punctul de vedere al alaturarii de gusturi. Se remarca din ce in ce mai mult si petrecerile cu meniu specific unei anumite zone geografice, de la bucataria libaneza, asiatica, spaniola sau turceasca la meniurile cu specific francez. Noutatea consta in primul rand in insasi componenta meniului, alcatuit din preparate specifice respectivei bucatarii, dar care sunt mai putin intalnite in restaurantele cu specific de la noi.

In cele din urma, mancarea a fost intotdeauna o chestiune de imaginatie, astfel ca intotdeauna veti putea apela la ingeniozitatea unui bucatar, a unei companii de catering sau chiar a dumneavoastra pentru a putea alcatui un meniu memorabil.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
evenimente,
gastronomie,
culinare,
meniuri,
bucatarie
/arta-si-societate/lifestyle/mousse-de-curcubeu-2751552
2751552
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.