Moda 2013: cine n-are artişti plastici să-şi cumpere (FOTO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 05 august 2012 104 afişări

Periodic dispar şi revin la modă diverse articole vestimentare sau accesorii, pe care toţi cei care se doresc bine îmbrăcaţi le poartă sau le ignoră.

Una din ultimele tendinţe în domeniul modei presupune colaborarea creatorilor de haine cu artişti plastici pentru diverse colecţii, scrie The Telegraph. Astfel, fondatoarea casei de modă Marni, Consuelo Castiglioni, a făcut echipă cu artistul american Brian Rea la realizarea unor genţi şi tricouri, precum şi cu olandezul Rop van Mierlo, impresionată fiind de seria de picturi cu animale sălbatice ale acestuia. Amprenta lui Van Mierlo se regăseşte în colecţia de primăvară/vară 2013.

La rândul său, Lacoste Live! a lansat o minicolecţie în colaborare cu ilustratorul american Micah Lindberg.

Loewe a colaborat cu artistul spaniol Antonio Ballester Moreno la o gamă de eşarfe.

Producătorul american de articole de lux Coach a transpus arta lui James Nares în genţile sale de damă.

Nici Louis Vuitton nu s-a lăsat mai prejos, realizând în parteneriat cu cunoscuta artistă japoneză Yayoi Kusama o colecţie de articole vestimentare, pantofi şi genţi.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/moda-2013-cine-n-are-artisti-plastici-sa-si-cumpere-foto-9922585
9922585
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.