Mesaj expediat

Postat la 04 august 2008 16 afişări

Nimic nu incepe mai bine ziua ca primirea unui pachet neasteptat. Poate doar unul asteptat de multa vreme. Daca e sa o luam asa, probabil ziua in care olandezii de la firma de curierat TNT vor primi oferta de preluare din partea FedEx va fi extrem de interesanta. Deocamdata, FedEx, al doilea cel mai mare curier din SUA, a initiat negocierile de preluare a companiei olandeze TNT, in incercarea de a ocupa o pozitie similara si pe piata europeana. La urma urmei, principalul competitor al FedEx pe piata americana, UPS, incearca si el sa obtina o felie cat mai mare din batranul continent. FedEx acopera doar 2% din piata intra-europeana de curierat expres, in timp ce TNT detine 17% si opereaza si in Australia si o mica parte din Asia. Mixul geografic ar fi prin urmare perfect, daca FedEx vine cu o oferta ferma care sa ii convinga pe olandezi sa vanda.

In Romania, UPS si-a facut deja entry-ul la inceputul anului, cand a cumparat agentul autorizat Trans Courier Service. FedEx se lasa asteptat inca, operand prin intermediul International Romexpress Service. TNT, in schimb, este una din primele trei companii de pe piata locala de curierat, cu afaceri de 33 de milioane de euro in 2007.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Mesaj,
expediat
/arta-si-societate/lifestyle/mesaj-expediat-4074286
4074286
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.