Masculinul simplu si auster

Postat la 12 iulie 2010 33 afişări

Colectiile masculine pentru primavara-vara anului 2011 sunt in ton cu vremurile austere, mizand pe simplitate.

Cu toate ca mai multi creatori din lumea modei ar avea motive de sarbatoare, aniversand un numar rotund de ani de la debut, prezentarile colectiilor barbatesti pentru sezonul de primavara-vara 2011 se caracterizeaza mai degraba prin simplitate si absenta culorilor extravagante.

Casa Givenchy, reprezentata de Riccardo Tisci, aduce in atentia publicului un articol vestimentar numit "skort" (un sort care are petrecuta in fata o bucata de material ce il face sa semene cu o fusta), in imprimeuri leopard si cu nasturi de sus pana jos. Pielea a ocupat un loc important in colectiile Emporio Armani, unde a predominat pielea neagra, sau Versace, care a prezentat jachete si pantaloni cu franjuri, in timp ce Hermès a urcat pe podium modele in tricouri de velur.

Miuccia Prada s-a inspirat din echipamentul de lucru, propunand siluete imbracate in haine ce aduc aminte de uniformele medicilor, asortate cu bocanci, in timp ce la Bottega Veneta s-a optat pentru culori militaresti (maro, kaki si bej), pantaloni stransi pe glezna, costume motolite si sandale lejere.

Majoritatea creatiilor prezentate au fost fie albe, fie negre, tendinta in care s-au inscris Dolce & Gabbana, care si-au inceput spectacolul aniversar la cei 20 de ani de existenta cu o serie de costume albe, incheind cu modele in smochinguri negre si camasi albe.

O nota de exotism a venit de la Louis Vuitton, unde designerul Paul Hebers a ales pentru tinutele masculine imprimeuri stil piele de crocodil sau motive orientale.

In cazul colectiei Dior Homme, cuvantul de ordine e minimalismul, dupa cum o arata creatorul Kris Van Assche, care a optat pentru camasi cu decolteu in V si sacouri sau pardesie ce par a fi facute din bucati mari de material smulse din masina de cusut inainte de a fi complet prelucrate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
moda,
colectii,
prada,
riccardo tisci,
armani,
/arta-si-societate/lifestyle/masculinul-simplu-si-auster-6531106
6531106
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.