La modă din nou: "power suit", vedeta anilor '80

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 31 august 2013 637 afişări

Cum creatorii de modă îşi mai caută inspiraţia în tendinţe trecute şi revin la modă diverse stiluri care s-au purtat cândva, nu este de mirare că acum i-a venit rândul aşa-numitului "power suit".

La modă din nou: "power suit", vedeta anilor '80

"Power suit", costumul cu jachetă şi fustă ori pantaloni cu linii sobre şi umeri puşi purtat de femei în mare parte a anilor optzeci, a fost creat de Giorgio Armani, scrie Wall Street Journal, pentru sora sa Rosanna, care căuta haine de purtat la lucru. Lansat într-o vreme în care femeile căutau o ţinută adecvată pentru birou, costumul pentru femei s-a bucurat de foarte mare succes, după cum se poate vedea şi în producţiile hollywoodiene ale vremii.

"Power suit" în noua sa versiune apare anul acesta în colecţiile mai multor case de modă care-l promovează intens prin reclame: Christian Dior, Gucci sau Armani şi chiar ale unor companii care nu se adresează în principal clienţilor de lux, cum ar fi Ann Taylor sau Banana Republic, marcând astfel o întoarcere la un cod vestimentar mai strict la birou.

Spre deosebire de anii optzeci, modelele de costum propuse în prezent de creatorii de modă, deşi păstrează liniile sobre, nu mai sunt la fel de largi, ci tind să urmărească mai bine linia corpului şi nici mânecile nu mai sunt bufante ca acum mai bine de douăzeci de ani. Pantalonii sunt fie strânşi pe picior, fie mai largi şi nu mai trebuie să fie neapărat de aceeaşi culoare cu jacheta. Se păstrează însă tradiţia culorilor care nu ies în evidenţă, preferându-se gri, bej, negru sau alte culori pale, şi eventual metalice.

Primele care au adoptat noua tendinţă au fost însă nu cele care au purtat costume în anii optzeci, ci tinerele interesate de asemenea articole vestimentare pentru eleganţa lor, vânzările de costume pentru femei crescând în ultimul an.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/la-moda-din-nou-power-suit-vedeta-anilor-80-11284345
11284345
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.