La ce folosesc palatele veneţiene

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 15 iunie 2013 304 afişări

Însemnele averii şi ale puterii nu se demodează niciodată, fiindcă există mereu oameni dornici să să-şi arate statutul aşa cum o făceau altădată nobilii. O atracţie pentru aceştia o reprezintă palatele veneţiene, construite pe vremea dogilor, care acum atrag artişti, creatori de modă, proprietari de hoteluri ori industriaşi, iar ghizii care plimbă turiştii prin oraş nu uită să amintească acest lucru, scrie The Independent.

La ce folosesc palatele veneţiene

Indiferent de starea economiei, Veneţia nu duce lipsă de cumpărători care-şi permit să plătească preţul şi reparaţiile ulterioare mereu necesare palatelor, iar printre ei se numără în ultima vreme case de modă. Miuccia Prada a cumpărat un palat pentru Fondazione Prada, instituţie dedicată culturii şi artei contemporane. La rândul său, Benetton a achiziţionat în 2008 pentru 53 de milioane de euro Fondaco dei Tedeschi, cândva folosit de negustorii germani ca depozit, pe care compania are de gând să-l transforme în spaţiu de retail.

Cumpărarea de clădiri istorice veneţiene de către marile companii din domeniul modei este motivată de faptul că aici pot ieşi în evidenţă mult mai bine, susţin experţii. Cum întreţinerea unui palat în oraş este foarte costisitoare chiar şi pentru cei foarte bogaţi, proprietarii multora dintre ele sunt dispuşi să le închirieze doritorilor, iar cererea cea mai mare se înregistrează mai ales în perioada Bienalei de la Veneţia sau în perioada Carnavalului.

Nici cei din industria hotelieră nu se lasă mai prejos, judecând după tendinţa de valorificare a unor clădiri istorice pe care noii proprietari încearcă să le adapteze la cerinţele turiştilor moderni.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/la-ce-folosesc-palatele-venetiene-10970948
10970948
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.