Johnny Depp trece de la Jack Sparrow la "Ho Ho Ho and a Bottle of Rum"

Postat la 17 noiembrie 2011 19 afişări

Johnny Depp se întoarce, în „Jurnalul unui iubitor de rom", la personajele hedonisto-nevrotice realizate de scriitorul Hunter S. Thompson.

După ce a jucat în filmul "Spaimă şi scârbă în Las Vegas/ Fear and Loathing in Las Vegas", după romanul omonim al lui Thompson, Depp este, în "Jurnalul unui iubitor de rom/ The Rum Diary", jurnalistul Paul Kemp, seducător, băutor aprig şi aventurier. Personajul lui Kemp şi povestea din "Jurnalul unui iubitor de rom" sunt inspirate din experienţele scriitorului, iar filmul îi aduce un omagiu acestuia din urmă. Proaspăt lăsat la vatră din Forţele Aeriene şi după o slujbă temporară la Time Magazine, viitorul jurnalist Hunter S. Thompson se mută la San Juan în Porto Rico, în 1960, unde lucrează pentru scurt timp la ceea ce va deveni apoi revista sportivă El Sportivo, după care încearcă fără succes să-şi găsească o slujbă la San Juan Star. Oamenii pe care i-a cunoscut şi experienţele trăite acolo l-au inspirat să scrie "The Rum Diary", care a rămas nepublicat timp de câteva decenii. În anii '90 Johnny Depp, prieten apropiat al lui Thompson, a descoperit din întâmplare manuscrisul romanului într-o vizită la Thompson, la casa lui de la Woody Creek. Chiar în acea noapte, cei doi au decis să publice romanul şi să-l adapteze pentru marele ecran. Bruce Robinson, regizorul filmului "Withnail & I", se retrăsese din activitate, dar a fost convins să revină pentru a scrie scenariul şi a face regia filmului. Abordarea romanului au făcut-o, astfel, cu dragoste, ca un tribut adus lui Thompson.

"Jurnalul unui iubitor de rom"

Premiera: 25 noiembrie 2011

Regia şi scenariul: Bruce Robinson

Bazat pe romanul lui Hunter S. Thompson

de OANA GHIŢĂ

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
city life,
Johnny Depp,
Hunter S. Thompson
/arta-si-societate/lifestyle/johnny-depp-trece-de-la-jack-sparrow-la-ho-ho-ho-and-a-bottle-of-rum-8981393
8981393
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.