Jane Austen mania ia proporţii în America (VIDEO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 29 iunie 2013 308 afişări

Personajele din filmele japoneze de animaţie, din jocuri ori din benzile desenate cu supereroi din Occident nu sunt singurele care inspiră o mulţime de fani să se îmbrace în costume cât mai asemănătoare celor purtate de ele.

Jane Austen mania ia proporţii în America (VIDEO)

Mai nou, astfel de costume inspiră şi scrierile lui Jane Austen, scrie The Telegraph. Au apărut o mulţime de persoane care şi-au descoperit fascinaţia pentru cultura şi istoria perioadei Regency (1811-1820) citind cărţile autoarei britanice ori urmărind adaptări pentru marele sau micul ecran ale romanului ei "Mândrie şi prejudecată".

Aceşti fani au primit numele de Janeiţi sau Janeite. Janeitele sunt majoritare şi le place să se îmbrace în rochii din epoca de pe când a trăit scriitoarea, să gătească reţete din acea perioadă şi chiar să scrie scrisori folosind limbajul vremii.

Mania a depăşit limitele Europei şi a trecut Oceanul, unde există chiar şi o Societate Jane Austen North America, cu peste 4.500 de membri în SUA şi Canada. Societatea are şi o reţea de magazine online care vând suveniruri, tricouri şi obiecte personalizate cu portretul lui Jane Austen, bijuterii cu aer de epocă, cărţi de bucate cu reţete englezeşti vechi, calendare cu scene din "Mândrie şi prejudecată", felicitări de Crăciun şi multe altele.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/jane-austen-mania-ia-proportii-in-america-video-11047668
11047668
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.