Intre pantofii de sport si cravata de matase

Postat la 03 martie 2008 9 afişări

Panos Manolopoulos, managing partner la Stanton Chase, una dintre cele mai mari companii de executive search de pe piata locala s-a nascut in Grecia, a studiat in Marea Britanie si a calatorit in peste 35 de tari din toata lumea. Spune despre sine ca are o imagine prietenoasa fara de care nu ar rezista intr-o industrie bazata atat de mult pe interactiunea cu oamenii.

A fost sportiv de performanta (a facut parte trei ani din echipa nationala a Greciei la aruncarea cu sulita), iar pasiunea pentru sport si-a pus amprenta asupra imaginii sale. Totusi, garderoba proprie se imparte in doua: hainele pentru birou si cele pentru timpul liber. "Am doua feluri de tinute, unele formale pentru ca lucrez intr-un mediu in care modul in care te imbraci este important, iar altele casual, pe care le port vinerea, cand codul de la birou nu este atat de strict, sau in timpul liber."

Manolopoulos spune ca, in cazul costumelor, prefera culorile moderate (negru, bleumarin, maro, gri) pe care le asorteaza cu o camasa de culoare deschisa si cu o cravata de cele mai multe ori uni.

"In prima perioada a carierei mele, imaginea a fost influentata de timpul petrecut in Marea Britanie, cand abordarea era ceva mai clasica, purtam bretele, dar am realizat ca nu mi se potrivea foarte bine. Iar la venirea in Romania mi-am dat seama ca mi se potrivesc tonurile pamantului."

Managerul spune ca nu este un mare fan al sesiunilor de cumparaturi, pe care de cele mai multe ori le face pe fuga. "La cumparaturi ma duc intotdeauna singur, pentru ca atunci cand merg insotit de o femeie, dureaza foarte mult. Daca vad ceva care imi place, cumpar, nu mai pierd timpul studiind oferta." Hainele prefera sa le cumpere in timpul calatoriilor in strainatate. "Ma duc o data la un an sau doi ani in Statele Unite si imi place sa fac cumparaturi de acolo, pentru ca sunt haine moderne la preturi bune, in special in New York. Magazine interesante sunt si in Dubai sau in Orientul Mijlociu, si bineinteles 60% din hainele mele provin din magazinele din Atena."

Cat despre pantofi, Manolopoulos spune ca nu este un mare fan, pentru ca ii priveste mai degraba ca parte a costumului de lucru. "Intr-un an imi cumpar 15-20 de perechi de pantofi. Am cateva perechi de pantofi de la Massimo Dutti, dar nu ii port foarte des, pentru ca nu ma simt foarte confortabil."

In schimb, managerul se declara un pasionat de cravate. "Am o pasiune pentru cravate, am sute de cravate, am ajuns sa le daruiesc si tot mi-au ramas. De fiecare data cand plec undeva imi cumpar cate o cravata sau doua. Am cateva cravate de matase, dar nu sunt intotdeauna cele mai bune, pentru ca nu isi mentin nodul si trebuie sa ai tot timpul grija de ele." In schimb managerul spune ca nu ii plac accesoriile. "Am cateva perechi de butoni, dar sunt foarte moderni, cu rachete de tenis de exemplu. Cand eram mai tanar, imi amintesc ca purtam bratari."

Daca despre hainele de strada Manolopoulos spune ca nu este foarte informat, lucrurile se schimba atunci cand vine vorba despre echipamentul sportiv. "Imi place orice are legatura cu sportul si sunt foarte bine echipat. Am o colectie mare de pantofi de sport, am pantofi care se potrivesc pentru fiecare sport, pentru fotbal, tenis, baschet de la toate brandurile (Adidas, Nike, Puma, Reebook). In plus am o colectie imensa de tricouri, pe care le cumpar de oriunde merg, in culori diferite, am orice in materie de tricouri. Intru in toate magazinele sportive, stiu tot ce se intampla in materie de sport." Mangerul spune ca unul dintre cele mai pretioase tricouri este cel al echipei favorite de fotbal, Panathinaikos Atena.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Intre,
pantofii,
de,
sport,
si,
cravata,
de,
matase
/arta-si-societate/lifestyle/intre-pantofii-de-sport-si-cravata-de-matase-4074082
4074082
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.