Întoarcerea acasă a pârşului de alun

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 10 iulie 2016 1293 afişări

Întoarcerea acasă a pârşului de alun

Chiar dacă nu toată lumea este binevenită în Marea Britanie, fapt evidenţiat şi de votul recent pentru ieşirea din Uniunea Europeană, pentru unii se găseşte loc şi chiar şi asistenţa necesară ca să ajungă în zonele destinate lor. Ca să convingă pârşul de alun să revină acolo unde n-a mai fost văzut de mai bine de o sută de ani, o organizaţie ecologistă,

People’s Trust for Endangered Species a introdus douăzeci de perechi din această specie de rozătoare în Parcul Naţional Yorkshire Dales, scrie The Guardian. Pârşul de alun a cunoscut o scădere masivă a efectivelor în Marea Britanie după cel de-Al Doilea Război Mondial, din cauza schimbărilor produse în modul de exploatare al pământului şi a fragmentării habitatului prin construirea de drumuri şi căi ferate.

Pârşii recent introduşi în natură vor fi monitorizaţi atent şi se speră că vor intra în relaţii cu un alt grup eliberat şi el în apropiere, iar cu timpul populaţia va creşte. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
pârş,
alune,
rozătoare
/arta-si-societate/lifestyle/intoarcerea-acasa-a-parsului-de-alun-15520506
15520506
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.