Insula celor 365 de plaje

Postat la 30 iunie 2008 28 afişări

In insula Antigua din Caraibe poti sa petreci un an intreg si sa faci plaja in fiecare zi in alt loc. Victoria Christian, ambasadorul casei de parfum si design Clive Christian, povesteste in exclusivitate pentru revista Target despre escapada de o saptamana in paradisul nisipului.

Exista vacante in care fiecare zi seamana cu o expeditie in timp si in istorie, iar kilometrii parcursi nu fac decat sa deschida apetitul pentru noi descoperiri. Pe de alta parte, cand intalnirile de afaceri te poarta prin toata lumea si adesea ti se intampla sa te trezesti intr-o camera de hotel intrebandu-te unde te afli, pentru o pauza nu visezi decat la zile lungi si lenese pe plaja, in care singura grija sa fie programarea la spa.

Victoria Christian, ambasadorul casei exclusiviste de parfumuri Clive Christian (cei care au lansat "1872", considerat cel mai scump parfum din lume), a preferat sa petreaca inceputul anului trecut intr-o insula din Caraibe. "De fiecare data cand imi aleg destinatia de vacanta prefer un loc nou, total diferit de experienta cotidiana." Victoria spune ca in general are una sau doua vacante pe an in functie de calendarul de lucru si de produsele noi care urmeaza sa fie lansate. "Calatoresc foarte mult pentru brand si de fiecare data incerc sa descopar macar un lucru in orasul pe care il vizitez, fie ca e vorba de un restaurant local sau de un obiectiv arhitectural deosebit."

Insula vedetelor

Victoria Christian este cea mai mare dintre cele trei fiice ale lui Clive Christian. Desi a cochetat o vreme cu teatrul, in prezent promoveaza brandul Clive Christian in toata lumea.

Cat despre vacanta in Caraibe, a preferat insula Antigua, unde se spune ca poti descoperi o plaja diferita in fiecare zi a anului (are 365 de plaje), asa ca principala atractie este... nisipul. Antigua este, mai nou, un teritoriu al celebritatilor. Eric Clapton si Giorgio Armani detin cate o casa pe insula, iar evenimentul Sailing Week din aprilie aduna mega iahturi de unde debarca moguli precum Bill Gates. Victoria si David Beckham au petrecut o vacanta pe insula, iar Keith Richards si-a facut si el aparitia.

Totusi, aspectul paradisiac nu a fost cu nimic afectat de cohortele de vedete, iar daca privesti o harta a insulei, Antigua pare o fasie de dantela taiata de golfuri paradisiace. Ambasadorul Clive Christian spune ca destinatia finala a fost localitatea St. Mary, care se afla la 45 de minute de aeroport, unde s-a cazat la unul dintre cele mai noi si mai in voga hoteluri, Carlisle Bay. "Hotelul este minunat, se afla intr-un golf, printre dealuri si paduri tropicale, iar apa este extraordinar de calma. Apusurile sunt minunate, iar spa-ul te face sa uiti de tot si de toate." Carlisle Bay a fost deschis in 2003 si are 82 de apartamente cu vedere la ocean, doua restaurante, trei baruri, noua terenuri de tenis, cinematograf privat si un spa cu sala de gimnastica.

Victoria Christian spune ca cea mai mare parte a escapadei a dedicat-o relaxarii. "Am imprumutat de la biblioteca hotelului 'Howards End' de E.M. Forster, am innotat, am fost la spa. Nu a lipsit nici soarele sau gustarile luungi si lenese. Toate lucrurile de care nu am parte de obicei." Despre biblioteca de la Carlisle Bay revista Tatler a scris ca este "cea mai funky din lume", iar New York Times a numit-o cea mai cool din lume. Biblioteca este decorata cu mese transparente si canapele albe, iar lumina isi schimba culoarea de mai multe ori intr-o seara. Victoria isi aminteste cu nostalgie de spa-ul hotelului. "Recomand o sesiune de pilates in pavilionul din jungla, instructorul este atat de puternic si spi-ritual, are o energie molipsitoare. Intr-o dimineata eram cu sora mea la ora si au deschis acoperisul, ne-am simtit ca si cand am fi fost pe o alta planeta."

Insula este considerata destinatia perfecta pentru amatorii de sporturi nautice. "Imi place sa ma imbarc pe un iaht si apoi sa fac schi nautic, snorkeling, sa inot si sa descopar o plaja secreta pentru un gratar, dupa care sa ma intorc la hotel atunci cand soarele apune." Victoria spune ca hotelul este atat de frumos incat nu este nevoie sa iesi din resort, insa isi aminteste ca intr-una dintre zile s-a aventurat intr-o excursie mai lunga, in jeepuri. "Am mers in oras sa vedem cum traiesc localnicii si sa exploram imprejurimile. Insula este foarte salbatica si verde."

Fiecare plaja din Antigua are specific diferit. Dickinson Bay este punctul de atractie al insulei, jumatate de mila de pudra de nisip alba. Runaway Bay este mai linistita, iar Hawksbill Bay atrage amatorii de locuri romantice. Pe Long Bay, care este progejata de un recif de corali, turistii se amesteca printre localnicii care joaca cricket. Cat despre gastronomie, primele care ii revin Victoriei in memoria papilelor gustative sunt fructele de mare. "Nu trebuie ratata o cina la Antigua Yacht Club, fructele de mare sunt fantastice." Restaurantul cu specific italienesc are vedere la portul Falmouth unde sunt ancorate iahturile milionarilor veniti pe insula in cautarea plajei perfecte. Locul este decorat cu mobilier din mahon in stilul cluburilor gentlemenilor britanici.

Urmele pasilor lui Columb

"Localnicii sunt foarte primitori si sunt intotdeauna dispusi sa impartaseasca povesti despre istoria insulei cu tine." Iar povestile sunt pigmentate cu personaje faimoase din istorie. Se pare ca insula a fost botezata de insusi Cristofor Columb care a ajuns in Antigua in cea de-a doua expeditie in Caraibe si care i-a dat numele dupa Santa Maria la Antigua, sfanta din Sevilla. In 1785, si legendarul amiral Horatio Nelson a debarcat pe insula, unde a stabilit cea mai importanta baza navala britanica din Caraibe. Locuitorii insulei sunt in majoritate descen- denti ai sclavilor africani adusi sa munceasca pe plantatiile de trestie de zahar detinute de nobilii englezi. Cat despre perioada potrivita pentru o vacanta in Caraibe, Victoria Christian spune ca in perioada ianuarie-februarie "temperatura e acceptabila, soarele bun, iar la amiaza nu lipseau 'dusurile' scurte. Moment perfect pentru programarea sesiunii de pilates in pavilionul din jungla sau un masaj incredibil la patru maini in Blue Spa."

Vacanta de relaxare a ambasadorului Clive Christian s-a incheiat cu o petrecere pe plaja, de unde nu a lipsit focul de tabara. "Ne-au pregatit frigarui cu fructe de mare pe care le-am savurat in sunet de tobe pe fondul unor focuri de artificii. Imi voi aminti intotdeauna apusul si mirosul tortelor care punctau cu valvatai malul marii." n

Antigua

Fiecare plaja din Antigua are specific diferit. Dickinson Bay este punctul de atractie al insulei, jumatate de mila de pudra de nisip alba. Runaway Bay este mai linistita, iar Hawksbill Bay atrage amatorii de locuri romantice. Pe Long Bay, care este progejata de un recif de corali, turistii se amesteca printre localnicii care joaca cricket.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Insula,
celor,
365,
,
de,
plaje
/arta-si-societate/lifestyle/insula-celor-365-de-plaje-4074259
4074259
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.