In pas cu schimbarea

Postat la 04 februarie 2008 17 afişări

Se declara o fire practica, iar daca ar fi trait intr-un secol romantic, spune ca ar fi fost "impotriva curentului" si ar fi purtat, in locul rochiei cu crinolina, o pereche de pantaloni. Liliana Paraipan, fost director de marketing-comunicare la Bursa de Marfuri din Bucuresti, este in prezent general manager la Eden Spa si managing partner la compania de consultanta MondoSpa.

Spune cu toata convingerea ca in ceea ce priveste stilul este adepta aparitiilor business clasice cu o nota de eleganta feminina. Iar despre trecerea dintr-o lume a "gulerelor albe" in universul frumusetii spune ca a insemnat inceperea unui nou episod. "Este adevarat ca atunci cand lucram la Bursa Romana de Marfuri, costumele imi ocupau cea mai mare parte din sifonier. Iar dupa 10 ani de tinuta clasica, 'office', a fost dificil sa adopt alt stil, chiar daca prin deschiderea centrului Eden Spa am intrat intr-o cu totul alta etapa a vietii mele."

Managerul de la Eden Spa spune ca acum acorda mai multa atentie fibrelor naturale, care permit pielii sa respire si care nu o agreseaza in niciun fel. De altfel, acesta este unul dintre cele mai importante criterii pe care le aplica atunci cand alege hainele.

"Hainele trebuie sa fie extrem de confortabile si sa se potriveasca personalitatii mele, stilului meu de viata si conformatiei mele. Mai mult, materialul din care sunt fabricate este foarte important: casmir, matase naturala, in, tweed.

Insa despartirea de costumele clasice nu a durat mult pentru ca, "poate din fericire pentru mine am reintrat imediat intr-o zona de business prin deschiderea MondoSpa, firma de consultanta spa. Astfel incat, acum mi-am gasit acel stil clasic, nu foarte scortos care sa ma reprezinte si care sa fie la granita dintre tinuta business si casual".

Paraipan spune ca tinutele care o reprezinta cel mai bine in acest moment sunt "doua costume Donna Karan pe care mi le-am luat din New York in vara lui 2007, iar tinuta vestimentara preferata este "o rochie neagra de seara, clasica cu linii simple - Max Mara, o creatie 'ever green' pe care am cumparat-o acum un an de la Las Vegas". Cat despre brandurile preferate pentru haine alege Massimo Dutti, brand pe care l-a descoperit pentru prima data in Franta si pentru pantofi si genti Giuseppe Zanotti. Paraipan spune ca nu a existat nici un moment de cumpana in ceea ce priveste stilul vestimentar "pentru ca nu sunt interesata sa fiu neaparat in ton cu ultimele tendinte din moda si pentru ca tinutele clasice ma scot intotdeauna din incurcatura, fie ca e vorba de celebra 'little black dress' pentru seara (dar accesorizata cu grija) sau o tinuta casual pentru zi".

Cat despre cele mai bune locuri pentru cumparaturi, managerul spune ca fiecare vacanta sau calatorie de business este pigmentata cu o sesiune de shopping. "Din pacate, timpul nu imi permite sa colind magazinele din Romania, pe care sincer nici nu le cunosc prea bine. Calatoresc foarte mult, mai ales pentru diverse targuri de specialitate sau conferinte in domeniul spa. Insa cred ca cei mai multi bani pe haine ii las in Statele Unite. Merg destul de des acolo in interes de afaceri, MondoSpa fiind importatorul si distribuitorul celui mai mare brand de produse spa profesionale din SUA - Pevonia Botanica."

Astfel, managerul a ajuns sa isi reinnoiasca garderoba doar atunci cand calatoreste. "Nu pot sa spun ca fac shopping de haine si accesorii chiar in toate tarile pe care le vizitez, de exemplu iarna trecuta am fost in Laponia si sincer de acolo m-as fi putut intoarce doar cu lucruri mult prea groase chiar si pentru iernile friguroase de pe la noi."

Daca in ceea ce priveste stilul vestimentar, Paraipan se dezice de romantici, cand vine vorba despre obiecte dragi, aceasta devine melancolica: "imi amintesc de o rochie Massimo Dutti primita de la sotul meu intr-un moment foarte drag mie in timpul unei calatorii in Italia".

Paraipan spune ca trecutul i-a fost marcat de rochia de mireasa. "Avand in vedere ca nu imi place shoppingul in mod deosebit si ca am avut o acuta lipsa de timp inca din facultate cand mergeam si la cursuri si la bursa, acestui obiect vestimentar i-am acordat probabil cel mai mult timp din viata mea."

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
In,
pas,
cu,
schimbarea
/arta-si-societate/lifestyle/in-pas-cu-schimbarea-4074049
4074049
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.