Hotelurile design, un nou obiectiv turistic

Postat la 08 februarie 2010 87 afişări

Hotelurile design sunt printre locurile obligatoriu de bifat pe lista cu experiente a turistilor cu venituri mai mult sau mai putin ridicate. |ntr-o perioada in care bugetele sunt reduse, pe piata s-au dezvoltat variante mai accesibile, dar la fel de inovatoare ale acestor concepte.

"Portofelul a inceput sa aiba sentimente. Daca un om de afaceri se afla in situatia sa fie cazat la un hotel mai ieftin, niciodata nu si-ar fi programat o intalnire la hotel. Dar acum, datorita locurilor prietenoase ca design, clientii nu se mai rusineaza si discuta afaceri in holurile hotelurilor", spunea Michael Levie, directorul grupului hotelier citizenM, la deschiderea celei de-a doua unitati din Amsterdam. Lansat in Olanda, in 2008, grupul a promovat un concept care mizeaza pe stil la preturi mici si tinteste atat turistii care sunt atenti la bugetele lor, dar nici nu vor sa faca rabat de la ambientele sic, cat si clientii hotelurilor design de lux.

citizenM este doar unul dintre grupurile hoteliere cu acest concept care s-au dezvoltat in ultimul an. {efii acestor grupuri, care provin atat din industria modei, cat si din domeniul hotelier, au preluat o tendinta lansata de Ian Schrager la New York inca din 1984, dar si de grupul Design Hotels, care in 1987 deschidea in Germania primul hotel design, si au adaptat-o vremurilor.

Pentru profani, hotelurile design sunt spatii decorate dupa cele mai noi tendinte din designul interior, inovatoare din punctul de vedere al arhitecturii si al decoratiunilor, purtand amprenta unui designer sau arhitect celebru. Fiecare hotel are o personalitate aparte, iar produsele conexe hotelurilor au fost adaptate acestui mod de gandire. Astfel, au aparut compilatii de muzica ambientala aleasa in functie de interior, carti de design interior sau chiar enciclopedii cu hotelurile design. Variantele mai accesibile ale acestui concept au aparut inca din perioada de glorie a hotelurilor design, dar au proliferat odata cu criza si au atras turistii prin puterea de seductie a cate unui designer celebru, capabil sa amenajeze o camera nonconformista pentru care un turist sa plateasca sub 100 de euro.

De exemplu, in cazul citizenM, camerele par desprinse dintr-un film science fiction. Fatada este decorata de Elspeth Die­derix, o artista olandeza faimoasa (de altfel, una dintre emblemele Amsterdamului este pasiunea pentru design in spatiul public). Majoritatea obiectelor de mobilier si a decoratiunilor au castigat premii de design - scaunele Vegetal ale fratilor Bouroullec sau canapeaua Marshmallow a lui George Nelson. Iar peretii sunt decorati cu tablouri Andy Warhol. Camerele sunt identice, fiecare este dotata cu un pat urias, cu dus sub forma de ploaie si un panou de control de unde pot fi programate lumina, muzica, filmele gratuite disponibile la cerere sau ceasul cu alarma. Hotelul este dotat cu internet wireless cu acces gratuit si o cantina unde sunt disponibile gustari in permanenta. Primul citizenM a castigat deja premiul pentru cel mai bun Hotel Design al anului 2008. Pretul unei camere duble variaza intre 69 si 149 de euro.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lifestyle,
turism,
hoteluri,
design,
preturi
/arta-si-societate/lifestyle/hotelurile-design-un-nou-obiectiv-turistic-5483533
5483533
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.