Gastronomie militară

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 24 iunie 2017 478 afişări

După ce a intrat în atenţia publicului cu o serie de imagini ale ultimelor mese ale condamnaţilor la moarte, fotograful american de origine neozeelandeză Henry Hargreaves îşi concentrează atenţia asupra raţiilor militare, scrie CNN.

Gastronomie militară

Pentru proiectul său intitulat ”MRE to Michelin“  (MRE - meals ready to eat) foloseşte raţii militare din diverse ţări care sunt transformate în preparate haute cuisine cu ajutorul unui maestru bucătar, Chuck George.

Ideea pentru ”MRE to Michelin“ a venit, de altfel, de la Chuck George, al cărui tată a fost în armată şi care a avut ocazia să încerce raţii militare de când era mic, iar intenţia a fost de a arăta cât de proastă este mâncarea servită ”celor mai curajoşi dintre noi“, după cum explică Hargreaves. Pentru imaginile realizate de acesta s-au folosit raţii americane, lituaniene, chineze sau ruseşti.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.