Friptură, ciolan sau organe? Secretele măcelăriei de modă nouă

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 13 noiembrie 2011 97 afişări

Newyorkezii, dar nu numai ei, încep să redescopere avantajele cumpăratului de carne din magazinul specializat în loc de supermarket.

Semn al modernităţii, supermarketurile unde se poate găsi carne tăiată frumos şi ambalată, numai bună de preparat, au un dezavantaj pe care tot mai multă lume îl sesizează, şi anume acela că nu se poate găsi o gamă suficient de variată de carne, scrie the New York Times. De aceea, în ultima vreme s-au înmulţit în SUA micile măcelării, pentru clienţii care doresc ce nu pot găsi la supermarket.

O măcelărie are, în plus, şi avantajul că îi poate sfătui pe cei veniţi să cumpere ceva, oferind chiar şi sugestii de mâncăruri pe care clienţii le-ar putea găti în funcţie de bugetul disponibil, lucru apreciat de cei ce au rămas cu venituri subţiate de criză. Unii dintre măcelari sunt şcoliţi în Franţa, unde au învăţat să obţină bucăţi suculente de carne din părţi ale animalelor pe care nu le-ar fi folosit anterior. Pe de altă parte, cei care nu caută neapărat materia primă potrivită pentru friptură pot găsi la măcelar şi oase cu măduvă ori rinichi de porc, cu condiţia să comande din timp să li se aducă la magazin.

Există chiar şi restaurante care şi-au deschis măcelărie proprie, de unde clienţii cărora le-a plăcut un fel de mâncare în local pot cumpăra cele necesare preparării acasă. Unele măcelării nu se limitează doar la comercializarea produselor lor, ci ţin şi cursuri pentru bucătari şi clienţi, pe care îi învaţă cum să tranşeze carnea. Altele funcţionează online, alimentate de cate un angrosist de carne, care oferă însă şi consultanţă telefonică, pentru ca toţi care vor să cumpere să ştie foarte bine ce să aleagă atunci când pun produse în coşul virtual.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
lifestyle,
carne,
macelarii,
SUA,
magazin,
marketing,
clienti
/arta-si-societate/lifestyle/friptura-ciolan-sau-organe-secretele-macelariei-de-moda-noua-8967002
8967002
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.