Fetele la putere: cum l-a salvat Ileana Cosânzeana pe Făt-Frumos (VIDEO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 13 iulie 2013 281 afişări

Povestea clasică în care eroul apare la momentul potrivit să o salveze pe domniţa în primejdie nu-l mai farmecă la fel de tare pe omul modern, scrie Wall Street Journal. În noile versiuni ale unor jocuri video vechi, multiubite în copilărie sau tinereţe, cei ce se pricep la un pic de programare îi fac pe protagonişti să-şi schimbe rolurile şi se distrează jucând versiunile modificate.

Fetele la putere: cum l-a salvat Ileana Cosânzeana pe Făt-Frumos (VIDEO)

Spre exemplu, un programator din industria jocurilor video, Mike Mika, jucător pasionat de Donkey Kong, a adus nişte modificări acestuia, publicând online varianta sa intitulată "Donkey Kong: Pauline Edition" unde, spre deosebire de varianta originală, nu instalatorul Mario este cel ce o salvează pe Pauline de gorila din titlu, ci Pauline îl salvează pe Mario. Ideea inversării i-a venit lui Mike Mika după ce fetiţa lui de trei ani l-a întrebat de ce numai Mario trebuie să-i ia apărarea lui Pauline şi niciodată invers.

Altcineva a operat o modificare similară în cazul jocului "Legend of Zelda", în care prinţesa titulară nu mai aşteaptă să ajutorul lui Link, ci o porneşte ea însăşi să-l salveze, în versiunea modificată cu titlul de "Zelda Starring Zelda".

Versiunile modificate nu se opresc aici. Celebrul instalator Mario mai are însă parte de o aventură unde aşteaptă înfrunte altcineva primejdiile pe care altădată le înfrunta el, de data aceasta salvatoarea fiind prinţesa Peach. Nici doamna Pac-Man n-a scăpat: cineva a pus-o în rolul ce-i aparţinea cândva domnului Pac-Man. Iar reacţiile publicului sunt împărţite: o parte dintre jucători se amuză, iar alţii, mai rigizi din fire, consideră că a modifica jocurile clasice inversând rolul personajelor e ca şi cum ai desfigura-o pe Mona Lisa.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/fetele-la-putere-cum-l-a-salvat-ileana-cosanzeana-pe-fat-frumos-video-11120609
11120609
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.