E cineva capabil să ne administreze domeniile?

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 12 mai 2013 23 afişări

Cărţile din perioada victoriană cu învăţături despre cum să-ţi alegi casa şi servitorii sunt din nou de actualitate pentru cei care vor să-şi bată singuri capul cu aşa ceva. Pentru ceilalţi există consultanţii specializaţi în proprietăţi impresionante la ţară, dintre care unii funcţionează pe lângă importante firme imobiliare.

E cineva capabil să ne administreze domeniile?

Mulţi dintre care se doresc proprietari de domeniu în Marea Britanie nu provin din vechi familii înstărite, ci şi-au câştigat banii în ultimii zece-cincisprezece ani din diverse domenii precum cel financiar, din artă sau modă şi nu au experienţa administrării unei asemenea proprietăţi. De aceea, ei au nevoie de ajutor în persoana unor consultanţi care să se îngrijească de chestiunile administrative, scrie Financial Times.

Consultanţii se ocupă de activităţi precum selecţia şi coordonarea personalului care deserveşte o proprietate, decizând dacă să-l păstreze pe cel existent sau să-l înlocuiască, de crearea unui ghid al acesteia pentru noii proprietari sau chiar de obţinerea unor autorizaţii de construcţii pentru intervenţii asupra clădirilor de pe domeniu.

Uneori oferă şi sfaturi care să-i scutească pe clienţi de cheltuieli, cum ar fi "împrumutul" de oi care să le populeze pajiştile ca să nu fie nevoiţi să-şi bată capul cu întreţinerea lor. Alteori, consultanţii cu rol de administrator îl pun pe client în legătură cu alţi specialişti care-i să-i explice, de exemplu, de ce speciile de peşti dorite nu pot fi aclimatizate în iazul personal, ori se ocupă până şi de rezervări de bilete şi la restaurant.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/e-cineva-capabil-sa-ne-administreze-domeniile-10871772
10871772
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.