"Depresia Facebook", cea mai recenta afectiune a adolescentilor

Postat la 29 mai 2011 45 afişări

Folosirea retelelor sociale online poate parea ceva distractiv si nevinovat, insa doctorii sustin ca acest lucru poate sa determine, in rindul adolescentilor, asa-numita "depresie Facebook".

Majoritatea adolescentilor detin un cont pe o retea de socializare precum Facebook. Pentru cei mai multi este o distractie, o modalitate simpla de a pastra legatura si de a afla ce se intampla cu prietenii. insa noi cercetari arata ca un numar tot mai mare de tineri ce devin obsedati de astfel de site-uri pot ajunge sa aiba probleme.

Academia Americana de Pediatrie vesteste insa aparitia unei noi probleme, denumite "depresia Facebook." Ea apare ca urmare a vizionarii pozelor si status-urilor unor persoane care par mai fericite decat cel care le vede in acel moment.

"Atunci cand stau in casa si sunt trista ca nu am ce sa fac si vad ca alti prieteni se duc si petrec fara mine, intru intr-o stare asemanatoare cu depresia", povesteste eleva de liceu Elizabeth Kisch.

Mai mult pe www.descopera.ro.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/depresia-facebook-cea-mai-recenta-afectiune-a-adolescentilor-8293604
8293604
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.