Dansez pentru mine

Postat la 07 aprilie 2009 110 afişări

Afacerile impulsionate de promovarea dansului in media si in salile de spectacole au sanse de crestere, intr-o vreme in care societatea pare sa fi (re)descoperit placerea de a dansa.

In filmul “Pearl Harbour”, Rafe (Ben Affleck) se indragosteste de Evelyn (Kate Beckinsale) la clubul unde mergeau sa danseze in fiecare seara. Gatsby, personajul cartii lui John F. Fitzgerald “Marele Gatsby”, era faimos pentru petrecerile dansante pe care le organiza si unde se dezvolta principalele conflicte din roman. In aproape fiecare roman sau film a carui actiune se petrece in perioada interbelica sau in timpul Primului Razboi Mondial, serile dansante au un rol notabil. Fie ca personajele s-au cunoscut intr-o sala de dans, fie ca punctul culminant al actiunii se intampla la o reuniune cu dans, totul indica niste vremuri in care preocuparea pentru dans era o componenta nelipsita a vietii sociale.

 

La un secol distanta, o lume aflata din nou sub asediul crizei pare ca a redescoperit placerea de a dansa. Emisiuni de tipul “Dansez pentru tine” sau spectacolele de gen au proliferat din Australia pana in Marea Britanie, Germania sau Austria. Romania nu face exceptie. Cu doua saptamani inainte de premiera baletului “Femei” (1 martie), la Opera Nationala se epuizasera toate biletele, spectacolul “Un tango mas” cu Razvan Mazilu si Monica Petrica se joaca de fiecare data cu casa inchisa, iar emisiunea “Dansez pentru tine” de la PRO TV este urmarita in fiecare vineri de aproape doua milioane de telespectatori.

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arta,
dans,
media,
afacere,
societate
/arta-si-societate/lifestyle/dansez-pentru-mine-4175273
4175273
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.