Cum se produce caviarul pe placul ecologiştilor (VIDEO)

Postat la 11 decembrie 2011 835 afişări

Alungat de pe lista multor restaurante cu pretenţii din cauza faptului că speciile de sturion de la care se obţine sunt ameninţate cu dispariţia, caviarul revine în atenţia gurmanzilor.

O companie letonă, Mottra Caviar, s-a impus pe piaţa londoneză prin metoda originală de producţie a icrelor. Compania recoltează icre din crescătoria sa de 50.000 de sturioni, fără a fi nevoie să-i omoare. Femelele sunt mutate în apă rece pentru a le stimula instinctul de producere a icrelor, iar după un timp sunt masate de angajaţii crescătoriei pentru a le stimula să le depună, icrele astfel recoltate fiind apoi comercializate.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/cum-se-produce-caviarul-pe-placul-ecologistilor-video-9042155
9042155
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.