Cum să faci bani din orice: omul care a vândut pietre drept animale de companie şi a câştigat milioane

Postat la 02 februarie 2019 478 afişări

Gary Ross Dahl, care a murit în 2015 la vârsta de 78 de ani, va fi tot timpul ţinut minte pentru invenţia "Pet Rock", o jucărie ce a făcut vâlvă în anii 70.

Practic, Dahl a fost genial deoarece a reuşită să vândă pietre ca să-şi câştige existenţa. Mai mult, a făcut milioane de dolari din vânzarea de pietre pe post de animale de companie.

El şi-a început cariera ca om de publicitate, apoi a dat jobul pe un rol de antreprenor atunci când ideea lui de a vinde pietre a dat roade. Ideea i-a venit atunci când era într-un bar din Los Gatos, California, când a auzit că oamenii se plângeau cât de greu este să creşti un animal de companie. El a spus că nu are probleme cu animalul lui de companie, o piatră. Răspunsul lui a fost bine primit şi s-a gândit să pornească un business. A găsit doi investitori, a găsit un furnizor de pietre şi s-a pus pe treabă.

El a cumpărat o pieatră un cu penny şi ştia că dacă sunt ambalate frumos le va putea vinde cu mult mai mult. A încercat mai multe variante până când a ales designul final - o cutie de carton ce poate fi cărată uşor şi care este prevăzută şi cu găuri pentru ca piatra să poată "respira". Ca să fie totul impecabil, Dahl a adăugat un manual de utilizare cu instrucţiuni precum: "dacă scoateţi piatra din cutie şi pare agitată atunci plasaţi-o pe un ziar".

Strategia lui a funcţionat şi Pet Rock a devenit un fenomen naţional. "Era o perioadă neagră, războiul din Vietnam abia se terminase şi Watergate abia începea. Lumea avea nevoie de ceva pozitiv, de ceva amuzant", a declerat antreprenorul în 1999.

După lansarea oficială din 1975, Dahl a fost invitat şi la celebrul "Tonight Show", iar în câteva luni a vândut 1,5 milioane de pietre la aproape 4 dolari bucata, câştigând în jur de 6 milioane de dolari. El spune că cererea era uriaşă şi la scurt timp s-a mutat din casa sa într-o vilă şi a schimbat Honda-ul cu un Mercedes.

Succesul nu putea fi de lungă durată şi alţii au început să vândă pietre, iar Dahl nu-i putea opri. După aceasta afacere el s-a întors în publicitate şi a scris o carte "Advertising for Dummies" ce a fost publicată în 2001.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pietre,
vanzare,
companie,
castigare,
animale,
bani,
drept,
pet,
rock

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.