Cum arată cel mai nou parc tematic Disney din California - GALERIE FOTO

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 18 iunie 2012 47 afişări

Disney le-a pregătit o surpriză turiştilor care vin de 4 iulie la Disneyland din California: Cars Land, un parc tematic inspirat din seria de filme "Cars".

De fapt, poate mai potrivit ar fi miniparc: pe o suprafaţă de 48 de hectare din teritoriul parcului Disney California Adventure din Anaheim, California, se întinde o replică a oraşului Radiator Springs, faimosul oraş retro al rablelor pline de demnitate din seria "Cars".

Inaugurarea Cars Land a avut loc în seara de 13 iunie, cu două zile înainte de deschiderea oficială, cu concerte, focuri de artificii, cascade de confeti, dansatori îmbrăcaţi în costumele eroilor din "Cars" şi celebrele neoane şi panouri luminate care se întâlnesc la tot pasul în filmele seriei Disney-Pixar.

Cum arată cel mai nou parc tematic Disney din California (GALERIE FOTO)

Cars Land este rezultatul unui efort de reorganizare a afacerilor Disney din California, care a durat cinci ani şi a implicat costuri de peste un miliard de dolari. Zona de vacanţă Disneyland Resort din Anaheim are două parcuri - Disney California Adventure şi Disneyland, însă primul a avut anul trecut numai 6,3 milioane de vizitatori, în timp ce Disneyland a avut 16,1 milioane, din cauza ofertei insuficient de atractive, legată mai puţin de simbolurile Disney şi bazată mai mult pe nişte idei generale despre California.

Pentru Disney, afacerea parcurilor tematice este extrem de importantă. Conform AP, compania a investit din 2005 până acum 10,5 miliarde de dolari. Cinci dintre parcurile tematice, inclusiv cele din Tokyo, Paris şi Hong Kong, împreună cu croazierele şi ofertele de vacanţă în time-sharing, au generat venituri de 11,8 miliarde de dolari în anul fiscal 2011, adică aproape 30% din veniturile totale de 40,9 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/cum-arata-cel-mai-nou-parc-tematic-disney-din-california-galerie-foto-9758198
9758198
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.