Cea mai scumpă sticlă de whisky din lume

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 18 septembrie 2011 1073 afişări

Firma scoţiană Whyte & Mackay a prezentat la un târg de la Cannes noul record în materie de preţ al unei sticle de whisky vândute în reţelele de retail. Ultima sticlă de whisky The Dalmore 62, provenind din colecţia personală a specialistului Richard Paterson de la Whyte & Mackay, a fost vândută în urmă cu două săptămâni la aeroportul Changi din Singapore pentru suma de 125.000 de lire sterline (aproape 143.000 de euro).

Evenimentul bate recordul mondial precedent, stabilit de ultima sticlă de Dalmore 64, vândută la magazinul Harrods pentru 120.000 de lire cu trei luni în urmă.

"Proprietarul fabuloasei sticle a făcut o investiţie fantastică, ce va creşte în valoare cu încă 100.000 de lire în zece ani. Cât va valora oare peste încă 10 ani?", a declarat Vijay Mallya, preşedintele Whyte & Mackay, referindu-se la whisky-ul Dalmore 62 vândut în Singapore drept "aur lichid".

The Dalmore este marca de whisky situată pe locul al treilea mondial în funcţie de ritmul creşterii vânzărilor, cu 34% în ultimul an. Jura, tot una dintre mărcile producătorului Whyte & Mackay, a avut cea mai mare creştere în ultimul an - 38%.

The Dalmore 62, creaţie a lui Richard Paterson, a fost lansată în 2002 într-o serie de 12 sticle, impunându-se rapid în topul celor mai scumpe mărci din lume, după ce un om de afaceri a plătit 32.000 de lire pentru o sticlă la hotelul Penny Hill Park din Surrey, scrie ClickLiverpool.com. După ce a împărţit-o cu prietenii, omul de afaceri i-a lăsat chelnerului bacşiş sub forma ultimei picături de whisky din sticlă.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/cea-mai-scumpa-sticla-de-whisky-din-lume-8770591
8770591
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.