Cea mai scumpa carte din lume, "Birds of America", scoasa la licitatie

Postat la 09 septembrie 2010 34 afişări

Cea mai scumpa carte din lume, "Birds of America", cu 1.000 de ilustratii a aproape 500 de specii de pasari in marime naturala, care, in urma cu 10 ani, a fost vanduta pentru 8,8 milioane de dolari, va fi scoasa din nou la licitatie, pe 7 decembrie, la Londra, de casa Sotheby's, potrivit bbc.co.uk.

Cartea din secolul al 19-lea, semnata de John James Audubon, este disponibila in numai 119 exemplare, dintre care 108 sunt pastrate in biblioteci si muzee. In urma cu 10 ani, un exemplar a fost vandut pentru suma de 8,8 milioane de dolari (5,7 milioane de lire sterline).

Lui Audubon i-a luat 12 ani sa realizeze acest studiu, timp in care a calatorit in toata America impuscand pasari, pe care apoi le atarna de un fir si le picta. Artistul a mers apoi in Marea Britanie sa isi publice cartea, pe care a promovat-o printre bogatasi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carte,
licitatie,
Birds of America,
Sotheby's,
/arta-si-societate/lifestyle/cea-mai-scumpa-carte-din-lume-birds-of-america-scoasa-la-licitatie-7171914
7171914
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.