Ce-aţi zice de un voiaj în stil colonial? (FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 22 iunie 2013 275 afişări

În graba de a face cât mai multe într-un timp cât mai scurt, omul modern a cam pierdut obişnuinţa de a se bucura de călătoria până la destinaţia la care vrea să ajungă, aşa cum o făceau călătorii avuţi de altădată. Cei care n-au trăit în acele vremuri pot totuşi să vadă cum se călătorea altădată cu ajutorul unor firme specializate în turism cu trenul, care oferă vacanţe în trenuri de cinci stele, scrie Wall Street Journal.

Royal Canadian Pacific, spre exemplu, a restaurat zece vagoane din anii douăzeci cu care au mers cândva regina Elisabeta a II-a sau Winston Churchill. În trenul luxos al firmei pot călători 32 de pasageri cărora li se oferă o excursie de şapte zile cu plecare din Calgary prin Munţii Stâncoşi canadieni. Cei care se plictisesc de atâta stat în tren pot coborî la o repriză de pescuit sau pot face un tur cu elicopterul pe deasupra crestelor.

Eastern & Oriental plimbă turiştii cu trenul de la Singapore la Bangkok, ori pe trasee care străbat Thailanda, Laosul şi Malaezia. Călătoria prin Thailanda, spre exemplu, trece pe la templele khmere, include o tabără de elefanţi sau un oraş istoric la care turiştii sunt duşi cu căruţa trasă de ponei, iar trenul pus la dispoziţie de companie este decorat într-un stil colonial şi are la bord maeştri bucătari specializaţi în bucătărie europeană şi asiatică.

Rovos îşi plimbă turiştii prin Africa, într-un tren cu vagoane de dormit, restaurant şi compartimente care învie eleganţa lor din anii treizeci, iar cei mai pretenţioşi au chiar apartamente regale cu baie cu cadă. Călătorii pot alege între o excursie între Cape Town şi Pretoria, una de golf safari sau una care-i duce la Dar es Salaam în Tanzania, trecând prin Botswana, Zimbabwe şi Zambia.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/ce-ati-zice-de-un-voiaj-in-stil-colonial-foto-11003979
11003979
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.