Cât trebuie să alergi ca să consumi caloriile dintr-un pahar de Coca-Cola

Postat la 18 decembrie 2011 60 afişări

Etichetele care să conţină informaţii despre câtă mişcare trebuie să faci după ce consumi alimente de tip junk-food şi băuturi acidulate ar fi mult mai utile pentru prevenirea obezităţii decăt informaţiile despre numărul de calorii, spun cercetătorii.

Potrivit experţilor americani de la Universitatea din Baltimore, informaţiile despre cât "costă" în exerciţii fizice un pahar de cola, spre exemplu, îi pun pe gânduri pe fanii alimentelor de tip junk-food. Jumătate dintre tinerii care au participat la experimentul cercetătorilor au renunţat să consume băuturi carbogazoase după ce au citit eticheta unui astfel de produs pe care scria că după consumul conţinutului va trebui să alerge o oră ca să elimine caloriile acumulate.

"Oamenii subestimează, în general, numărul de calorii din alimentele şi băuturile pe care le consumă", susţine autoarea studiului, Sara Bleich. Un număr considerabil dintre subiecţi nu ştiau că un pahar de băuturi acidulate conţine un sfert din doza de calorii recomandată zilnic.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/cat-trebuie-sa-alergi-ca-sa-consumi-caloriile-dintr-un-pahar-de-coca-cola-9072203
9072203
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.