Casa care creşte din pământ (FOTO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 29 aprilie 2012 151 afişări

Atunci când îţi doreşti cu adevărat casa visurilor tale, nimic nu-ţi mai stă în cale, scrie The Wall Street Journal. Un cuplu din Seattle care-şi dorea propria casă şi nu fusese mulţumit de cele moderne văzute, considerate prea mici ori prea scumpe, a ajuns până la urmă să-şi realizeze visul cu ajutorul unei firme de arhitectură ale cărei proiecte le urmărea pe Facebook.

Problema a reprezentat-o terenul, care trebuia să fie într-o zonă bună, în timp ce lotul găsit în cele din urmă era în pantă, avea o formă neobişnuită şi, colac peste pupăză, era străbătut de un drum de acces public. Aşa încât casa înălţată pe el seamănă, susţin arhitecţii, cu o plantă ce creşte din pământ şi se deschide la o oarecare distanţă de sol, datorită formei deosebite.

Distribuită pe trei niveluri, casa are la parter un birou şi câteva camere de depozitare, la primul etaj trei dormitoare, iar la la doilea, ieşit în consolă deasupra drumului de acces, se află încăperile cele mai bine iluminate, bucătăria şi o sufragerie, precum şi o terasă. Proiectarea şi construirea casei au durat un an, iar costul s-a apropiat de 600.000 de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lifestyle,
SUA,
arhitectura,
casa,
Seattle,
design
/arta-si-societate/lifestyle/casa-care-creste-din-pamant-foto-9578659
9578659
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.