Cabane de schi care costă milioane

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 24 noiembrie 2012 142 afişări

Multă vreme asociate cu un decor hibernal, casele din bârne de lemn nu mai sunt la modă printre cei care caută un loc unde să stea atunci când se duc la schi, scrie The Wall Street Journal.

Ca atare, în diverse staţiuni de schi încep să apară clădiri cu arhitectură modernă, iar preţurile care se obţin pe asemenea case dovedesc faptul că tot mai multă lume nu mai apreciază stilul tradiţional. Se poartă, aşadar, case mari, la construcţia cărora se folosesc şi materiale ca piatra sau oţelul şi care au suprafeţe vitrate la limita maximă permisă de regulamentele de urbanism ale zonei.

Asemenea "cabane" de schi ultimul răcnet se vând pentru sume de ordinul milioanelor de dolari, cum ar fi cea din Deer Valley, din statul american Utah, cumpărată de şeful FedEx cu 11,2 milioane de dolari ori o alta din Courchevel, în Alpii Francezi, prevăzută cu baie turcească şi sală de masaj, pentru care s-au încasat mai bine de 20 de milioane de euro anul acesta. Pe lângă bârnele de lemn, din asemenea locuinţe moderne lipsesc deseori şi tradiţionalele coarne de cerb, altădată mândria proprietarilor.

Schimbările în materie de arhitectură a caselor din staţiunile de schi, care se observă atât în SUA, cât şi în Europa, se datorează, spun arhitecţii, schimbărilor în stilul de viaţă al oamenilor aduse de progresul tehnologic, care le permite multora să locuiască mai tot timpul anului într-o astfel de staţiune, putând lucra de acolo. Din acest motiv, anumite elemente asociate cu iarna şi sărbătorile de Crăciun, cum ar fi blana de urs din faţa şemineului sau pereţii şi podelele de lemn, nu-şi mai au locul într-o casă locuită permanent şi se renunţă la ele.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/cabane-de-schi-care-costa-milioane-10347317
10347317
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.