Bijuteriile prinţesei Grace Kelly

Autor: Cristina Roşca Postat la 02 august 2012 118 afişări

Atunci când au nevoie de inspiraţie, creatorii de modă, de bijuterii sau de ceasuri îşi întorc privirea către figuri princiare sau către style icons. Decizia brandului internaţional de lux Montblanc de a lansa o colecţie inspirată de Grace Kelly are astfel o dublă justificare, în condiţiile în care prinţesa este considerată una dintre cele mai bine îmbrăcate femei ale tuturor timpurilor.

Atrăit doar 53 de ani, însă a jucat în câteva zeci de filme şi seriale, a câştigat un premiu Oscar, a fost şi este considerată una dintre cele mai importante 20 staruri americane de cinema şi, mai mult, a fost prinţesă de Monaco. La toate acestea se adaugă atributul de style icon care i-a fost acordat de mai multe ori de-a lungul timpului de cele mai importante nume din modă. Căsătoria cu prinţul Rainier al III-lea de Monaco a ţinut-o departe de lumea filmului, însă nu a reuşit să o ascundă de lumina reflectoarelor.

Pozele sale au ţinut de-a lungul vieţii şi după prima pagină a ziarelor şi a revistelor de modă.Poze cu prinţesa de Monaco au îmbrăcat şi magazinul Montblanc de pe Calea Victoriei în urmă cu câteva săptămâni cu ocazia lansării unei colecţii în onoarea lui Grace Kelly. Brandul german de lux a creat o colecţie omagiu, de circa 20 de produse - bijuterii, ceasuri şi instrumente de scris. Elementul cheie al colecţiei Grace Kelly este safirul roz în formă de petală de trandafir - floarea preferată a prinţesei. Acesta este completat însă de topaze, diamante sau rubine care încrustează ceasurile, seturile de Haute Joaillerie şi elementele de scris din aur masiv inspirate de Grace Kelly. Stiloul care poartă numele prinţesei de Monaco costă 3.450 de lei, în timp ce pixul poate fi cumpărat cu 2.530 de lei. Bijuteriile au preţ la cerere.

Produsele Grace Kelly "ornează" acum vitrinele şi rafturile magazinului Montblanc de pe Calea Victoriei, singurul magazin al brandului german în România. Legăturile dintre Montblanc şi România datează de la finalul anilor '90, când compania locală Conmart a devenit importator unic al produselor de lux Montblanc pe piaţa locală. Conmart este şi astăzi veriga de legătură între produsele nemţeşti şi piaţa locală, operând magazinul Montblanc de pe Calea Victoriei. "Încă de la începuturile prezenţei noastre pe piaţa din România produsele Montblanc au fost percepute ca fiind de lux. Abia după mai bine de un deceniu de prezenţă, în 2011, am considerat că este momentul oportun să deschidem un butic monobrand în Bucureşti", spune Rudolf Supan, manager regional distribution pentru Montblanc.

El afirmă că strategia de business a brandului de lux în România nu este să deschidă multe magazine şi să atragă un număr cât mai mare de clienţi, ci doar persoanele potrivite cu profilul produselor. "De aceea, noi preferăm să deschidem buticuri - atât în franciză, cât şi proprii -, bijuterii de lux sau shop in shop-uri." Rudolf Supan spune că aceste magazine pot fi amplasate atât în centre comerciale, cât şi în locuri stradale, în funcţie de avantajele fiecărui spaţiu. În Bucureşti au ales un loc stradal pe cea mai importantă arteră de lux, Calea Victoriei. "România este pentru noi o ţară cu potenţial important de business, în special datorită apetitului pentru ceasuri lucrate manual, cu complicaţii de mecanism. Vom vedea ce ne rezervă viitorul." Deşi românilor le fug ochii după ceasurile Montblanc, în cazul magazinului din Calea Victoriei cele mai bine vândute produse sunt instrumentele de scris. O explicaţie poate fi şi faptul că preţurile acestora sunt mai permisive.

Reprezentanţii Montblanc spun că pentru moment toată atenţia lor se îndreaptă către Bucureşti, deoarece este încă dificil pentru un brand de lux să facă business în provincie. "Observăm însă că România este o piaţă care promite în special datorită culturii pe care o are aici scrisul de mână şi datorită orientării către produse de lux. Ne bazăm estimările pe faptul că atât economia, cât şi societatea românească vor continua să se dezvolte." Buticul deschis de Montblanc la Bucureşti este cel mai "tânăr" din regiune, brandul german îndreptându-şi privirea spre Capitală abia după ce deja şi-a stabilit prezenţa în Ungaria, Cehia sau Polonia.

Pe Calea Victoriei au fost investite trei milioane de euro, atât în amenajare, cât şi în stocuri. Anul trecut buticul a avut vânzări de 1,5 milioane de euro, iar prima jumătate a lui 2012 a continuat liniar. Limbile ceasurilor Montblanc continuă să se mişte, iar instrumentele de scris aşteaptă cuminţi mâinile care să le pună la lucru. Cine sunt viitoarele Grace Kelly?

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ceasuri,
bijuterii,
Montblanc,
pixuri,
stilouri
/arta-si-societate/lifestyle/bijuteriile-printesei-grace-kelly-9909832
9909832
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.