Banalul costum risca sa devina o marfa de lux

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 19 iunie 2011 33 afişări

Desi multe institutii si-au mai relaxat regulile privitoare la tinuta, permitand angajatilor sa adopte una mai relaxata, costumul ramane un element obligatoriu in diverse ocazii.

Evenimentele din ultima vreme insa par a conduce la transfomarea lui dintr-un element indispensabil garderobei masculine intr-unul de lux, odata cu scumpirea lanii din care se confectioneaza stofa folosita la croirea lui. Inundatiile de la inceputul anului din Australia, cel mai mare producator de lana al lumii, au dus la probleme de productie, iar la nivel mondial productia se afla la cel mai mic nivel inregistrat de circa optzeci de ani incoace.

Lana este un material indispensabil pentru costumele de calitate, iar scaderea cantitatii disponibile, cuplata si cu o cerere tot mai mare de costume din partea oamenilor de afaceri chinezi, a condus la o crestere a preturilor.

Companiile care produc si comercializeaza costume, de la Marks&Spencer la Hugo Boss, se vad astfel nevoite sa creasca preturile intr-un moment nu tocmai potrivit pentru o asemenea miscare. O solutie ar fi cresterea ponderii de costume din lana in amestec cu alte fibre, dar acestea se vand bine doar la cumparatorii tineri, care nu tin chiar atat de mult sa poarte stofa de lana 100%.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/banalul-costum-risca-sa-devina-o-marfa-de-lux-8357192
8357192
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.